Гутцайт заперечує, що не пускає гросмейстера Іванчука до Баку. Звинуватив РФ у “розхитуванні” – новини України, Політика

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт заперечив, що відмовив 54-річному шаховому гросмейстеру Василю Іванчуку у виїзді за кордон для участі у змаганнях у Баку, заявивши, що цю історію нібито “розхитує федерація шахів Росії”.

Міжнародна федерація шахів стверджує, що Гутцайт не дає дозволу на виїзд із країни Іванчуку для участі у Кубку світу-2023, що відбудеться 29 липня у Баку.

Щоб вирішити цю ситуацію, деякі з найкращих гросмейстерів світу підписали відкритий лист міністру.

Сам Гутцайт заявив, що нібито не отримував жодного листа, заперечуючи, що отримав запит на перетин кордону Іванчуком.

На його думку, історію у ЗМІ “розхитують” у російській федерації і самій FIDE, очолюваній росіянином Аркадієм Дворковичем.

“Всесвітня федерація шахів, якою керує росіянин Дворкович, розхитує цю ситуацію, тому що на цих змаганнях змагатимуться росіяни. Ми працюємо, як і працювали, у нас практично всі спортсмени перетинають кордон”, – заявив він.

ДОВІДКА. Василь Іванчук – один із найсильніших українських шахістів усіх часів, у 1990–2000-х роках входив до десятки найкращих на планеті. Він є віце-чемпіоном світу за версією FIDE 2002 року, а також чемпіоном Європи 2004 року, чемпіоном світу з бліцу 2007 року, чемпіоном світу з швидких шахів 2016 року та чотириразовим переможцем шахових олімпіад: 1948, 2.

Читайте також: Відому російську тенісистку не пустили до Польщі. У 2014 році вона дякувала Путіну

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post ​​5️⃣1️⃣6️⃣ доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти на…
Next post Мінфін призначив нових членів правління націоналізованого Сенс Банку – новини України, Банки