Нардепу від ОПЗЖ Пономарьову повідомили про підозру у держзраді – фото – новини України, Політика

Нардепу від забороненої в Україні партії ОПЗЖ повідомили про підозру у державній зраді. Правоохоронці стверджують, що на початку повномасштабної війни він перейшов на бік окупантів.

СБУ не називає прізвище нардепа, але співрозмовник у правоохоронних органах повідомив ЛІГА.netщо йдеться про Олександра Пономарьова.

Для того, щоб зберегти власний стан та підприємства на території тимчасово окупованого Бердянська, з першого дня повномасштабного вторгнення РФ він почав співпрацювати із загарбниками, стверджують правоохоронці.

За даними СБУ та ГБР, афілійовані з Пономарьовим підприємства на окупованій території постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки РФ та надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд.

Фото: СБУ

Крім того, місцеві ЗМІ, нібито підконтрольні Пономарьову, транслюють проросійські наративи та пропаганду, вводячи в оману мешканців Бердянська, додають до бюро.

Нардеп нібито мав підтримку окупантів та навіть отримував від них охорону, пишуть у ГБР. Однак “через комерційні суперечки з окупантами депутат вирішив повернутися до неокупованої частини України”.

Наразі у Пономарьова проводять обшуки.

2021 року журналісти проекту Радіо Свободи “Схеми” знайшли у Пономарьова російський паспорт. За їх даними, вперше документ громадянина Росії йому видали 2003 року в Рибнівському районі Рязанської області на підставі “обміну”. Пономарьов не зміг пояснити, з якою метою тоді подав документи на набуття російського громадянства, заявивши, що “ніколи не користувався паспортом”.

Читайте також: Депутат від ОПЗЖ Плачкова написала заяву на складання мандата: що про неї відомо

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Російський спецназівець з Донецька отримав 15 років в’язниці
Next post Олександр Волков — президента шахового клубу затримано в росії