Як 3 ОШБр (Азов) розпочала контрнаступ на Бахмутському напрямі – відео – новини України, Політика

Прес-служба 3 окремої штурмової бригади опублікувала відео про те, як розпочинався наступ українських сил на Бахмутському напрямку. Це відео – перша частина трилогії “Наступ”.

На відео показано, як на початку травня бійці 3 ОШБр захопили ворожі позиції, просунувшись на ділянці завширшки 3 км та глибиною 2,6 км.

Просуваючись уперед, штурмовики зачищали ворожі бліндажі, закріплювалися на позиціях, знищуючи живу силу ворога та забираючи в полон окупантів.

Також бійці завоювали трофеї у вигляді техніки та озброєння, зокрема було захоплено великокаліберний кулемет “Кут”.

У фільмі показано, як працює штаб, який керує операцією в онлайн-режимі, взаємодіючи з підрозділами, задіяними у виконанні бойових завдань на полі бою.

На відео також показані стрілецькі бої з ворогом на відстані кількох метрів, робота важкої бронетехніки та БМ-21 “Град”, фрагменти першого допиту полоненого та ворожа піхота, яка під потужним натиском бійців 3 ОШБр бігла з поля бою.

Результатом бойової операції стало те, що бійці 3 ОШБр розбили шосту та восьму роти 72 мотострілецької бригади РФ та бригадну розвідку, взявши в полон значну кількість окупантів. Бійці також знищили багато бойових броньованих машин ворога. Серйозні втрати зазнав третій штурмовий загін терористичної організації Група Вагнера, зазначили у 3 ЗШБр.

  • Минулої доби на Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки росіян в районах Богданівки, Кліщіївки та північно-схід від Оріхово-Василівки Донецької області.
  • Загалом ЗСУ звільнили 4 кв. км території у районі Бахмута за минулий тиждень.

Дивіться також: Під Бахмутом артилерія ЗСУ розгромила штурмовиків РФ: кинули мертвих і втекли

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post На фронті упродовж доби відбулися 23 бойові зіткнення, – Генштаб
Next post Марка “Російський військовий корабель” отримала “філателістичний Оскар” – “Укрпошта”