Плівки Пономарьова. Нардеп від ОПЗЖ спілкувався з ФСБ, запустив бізнес, повернувся до Ради – Схеми – новини України, Політика

Сьогодні, 24 липня, Держбюро розслідувань та Служба безпеки повідомили народного депутата від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Олександра Пономарьова про підозру у державній зраді. Журналісти програми “Схеми” з’ясували, що саме нардеп півроку робив в окупації.

Як зазначається, наприкінці лютого 2022 року Пономарьов поїхав назустріч російській армії та півроку прожив в окупованому Бердянську.

Потім поїхав із окупованої території, повернувся до Києва та продовжив роботу у Верховній Раді.

У розслідуванні Схеми розповідають, що саме народний депутат півроку робив в окупації, чи справді його полонили, про що домовлявся із загарбниками, і як бізнес парламентаря Пономарьова тепер працює і на Росію, і на Україну – заробляючи і на російських заводах, і на українській державі.

Журналісти зібрали та проаналізували численні свідоцтва та документи, серед яких дані про пересування депутата, білінги його телефону та листування його соратників, перехоплені телефонні розмови російських окупантів та місцевих колаборантів. А також документальні докази того, як і на кого працює його бізнес у Бердянську та Росії.

2021 року журналісти проекту Радіо Свободи Схеми знайшли у Пономарьова російський паспорт. За їх даними, вперше документ громадянина Росії йому видали 2003 року в Рибнівському районі Рязанської області на підставі “обміну”. Пономарьов не зміг пояснити, з якою метою тоді подав документи на набуття російського громадянства, заявивши, що “ніколи не користувався паспортом”.
  • Раніше сьогодні Пономарьову повідомили про підозру у державній зраді. За даними СБУ та ГБР, афілійовані з Пономарьовим підприємства на окупованій території постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки РФ та надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Київщина матиме нові герб і прапор, влада каже – на проєкт не витратили жодної копійки з обласного бюджету
Next post Місцева влада має право купувати дрони та швидкі для ЗСУ – Гетьманців – новини України,