“Приховувати не вдається”. ГБР розслідує понад 100 справ про зловживання у військкоматах – новини України, Політика

Наразі українські правоохоронці розслідують понад 100 кримінальних проваджень про зловживання у військкоматах. Про це в ефірі телемарафону повідомила радник із комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян.

“З початку повномасштабного вторгнення був період часу, коли Бюро намагалося уникати таких досить чутливих тем, що стосуються кримінальних проваджень, у яких підозрюються або фігурують військовослужбовці, у тому числі військкоми. Але на сьогодні ми можемо сказати, що приховувати вже не вдається, тому ми просто констатуємо факти, що в даний час ГБРх розслідує – Сказала спікер ГБР.

Вона повідомила, що 21 особа вже отримала підозру. Вісім обвинувальних актів, у яких фігурують 16 осіб, уже направлено до суду.

Сап’ян додала, що йдеться про випадки отримання хабарів у великих розмірах за “липові” довідки для запобігання чоловікам призовного віку мобілізації – наприклад, довідки про опікунство чи інвалідність.

  • Сьогодні у Києві затримали колишнього начальника Одеського обласного військкомату Євгена Борисова, підозрюваного у незаконному збагаченні на 188 млн грн.
  • Протягом трьох місяців НАЗК планує перевірити спосіб життя всіх військкомів в Україні, а також їхніх родичів, водіїв та навіть коханок.
  • Зеленський обіцяє результати комплексної перевірки військкоматів до кінця липня.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Підприємець із Миколаївщини пропонував 1 млн грн хабаря співробітнику СБУ
Next post Штучне м’ясо з кукурудзи – вчені розробили нову технологію