Компенсація за зруйноване війною житло: Денис Маслов розповів, як подавати заяви до Реєстру збитків (відео)

З 2 квітня 2024 року українці, які мають пошкоджене чи зруйноване внаслідок війни житло, зможуть звертатися з заявами до міжнародного Реєстру збитків. Заяви разом із фото та відеодоказами збитків подаватимуться через мобільний додаток або веб-портал “Дія”. Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” розповів народний депутат, голова Комітету з правової політики Денис Маслов.

“Категорія поки що тільки одна і це категорія за пошкоджене або зруйноване нерухоме житлове майно. Це перша категорія, яку запускають для подальших заяв на відшкодування у Міжнародному реєстрі збитків. Це одна з категорій, де буде велика кількість, очевидно, заяв, тому що ворог зруйнував багато наших житлових приміщень.

Взагалі там передбачено 41 категорія різного роду збитків. І поступово будуть впроваджуватись й інші категорії збитків. Приймати такі заяви будуть виключно в електронній формі, і це буде реалізовуватись через нашу “Дію”…

На всьому шляху цієї заяви можна буде вносити доповнення, зміни. І відповідна нарада реєстру буде їх розглядати і приймати одне з рішень, можливо, це повернення на доопрацювання.

Варто думати про те, щоб максимально зібрати різного роду доказів  на підтвердження факту знищення або пошкодження майна… Фото, відео теж буде доказом завдання шкоди.

Також працювати мають наші правоохоронні та державні органи. Тут має бути системна політика уряду для того, щоб було максимальне сприяння нашим громадянам у тому, щоб вони могли зібрати докази, і від державних, і правоохоронних органів. І так само їх заповнити і подати, щоб всі заяви, які були подані, були прийняті у відповідному реєстрі, а після того люди отримали відшкодування”, – розповів Денис Маслов.

Previous post Посольство Казахстану закликало виїхати з Одеської та Харківської області – фейк чи ні
Next post АРМА заявило про проблеми зі Сахалінським родовищем на Харківщині – LB.ua