Померов: Лише 3% російських дронів і ракет вдарили з початку року на військові об'єкти | новини України

97% повітряних цілей, запущених Росією, прилетіли цивільними об'єктами в Україні

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Лише 3% російських дронів і ракет вдарили з початку року по військових об'єктах.
Рустем Умеров (Фото: Валентина Поліщук/LIGA.net)

Майже всі ракети, дрони та керовані бомби, якими Росія атакувала Україну з початку 2024 р., вдарили по цивільній інфраструктурі. На цьому наголосив міністр оборони Рустем Умеров на позачерговому засіданні Ради Україна – НАТО.

За його словами, загальна вибухова потужність комбінованих авіаударів Україною з початку року перевищує дев'ять кілотонн.

“Лише 3% цих російських ракет, безпілотників і керованих бомб вразили військові цілі, тоді як 97% вражали цивільну інфраструктуру. Управління верховного комісара ООН з прав людини повідомляє, що 712 з 1804 жертв серед цивільного населення, підтверджених ООН за останні 3 місяця, спричинили ракетні атаки і атаки боєприпасами, що боротьба”, – сказав Умеров.

Глава Міноборони додав, що Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони. Це допоможе захистити як українців, так і країни НАТО.

  • Протягом минулого тижня росіяни використали для ударів майже 190 ракет різних типів та майже 140 дронів-камікадзе типу Shahed.
  • Удари продовжились і цього тижня: 25 березня у Києві уламки російської ракети, ймовірно, “Циркона”, впали у Печерському районі, постраждали 10 людей. Також останніми днями окупанти атакують південь.

Читайте також: “Скидає швидкість, заходячи на удар”. У Повітряних силах розповіли, як збивають “Циркони”

Previous post У Telegram з’явиться нова функція
Next post Теракт у Крокус Сіті Холл готували ісламісти, допомагала Україна, заявив Бортніков