Глава МЗС Німеччини про відмову Шольца давати Україні Taurus: Канцлер не боїться Путіна | новини України

Анналена Бербок закликала припинити дискусії про можливу передачу німецьких далекобійних ракет Україні через ризик дестабілізації з боку Росії

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Глава МЗС Німеччини про відмову Шольця давати Україні Taurus: Канцлер не боїться Путіна
Анналена Бербок (Фото: ЕРА)

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила в інтерв'ю Tagesspiegel, що канцлер Олаф Шольц не боїться російського диктатора Володимира Путіна у контексті передачі Україні далекобійних ракет Taurus.

Відповідаючи на запитання, чи Шольц блокує постачання Taurus через страх перед Путіним, Бербок сказала: “Канцлер не боїться Путіна”.

Вона також закликала припинити дискусії щодо можливої ​​передачі німецьких далекобійних ракет Україні через ризик дестабілізації з боку Росії.

“Частина російської військової пропаганди має на меті розділити та дестабілізувати західні демократії. Ми не повинні дозволити цьому відбутися, особливо коли ми стоїмо перед виборами – європейськими виборами чи національними виборами в Німеччині”, – зазначила глава німецької дипломатії.

  • 15 березня 2024 року стало відомо, що Бербок кулуарно намагається переконати Шольца передати Україні крилаті ракети Taurus.
  • 26 березня глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що отримує від Берліна “невдоволені коментарі”, коли Україна закликає Німеччину передати далекобійні крилаті ракети Taurus.

Читайте також: Шольц заперечує надання Taurus Україні: Мені важливо, щоб не почалася війна Росії з НАТО

Previous post Погода в Україні 30 і 31 березня буде теплою – синоптики зробили прогноз, карта
Next post МОК допустив Росію до Олімпіади 2024 року на принизливих умовах, заявив Валуєв