Окупанти з Дагестану застрелили у спину чоловіка за зауваження, їх судитимуть заочно | новини України

Правоохоронці повідомили, що одному з окупантів інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, двом іншим – допомога у вбивстві.

Влада Дубік

Влада Дубік

Редактор новин LIGA.net

Окупанти з Дагестану застрелили у спину чоловіка за зауваження, їх судитимуть заочно
Фото: Офіс генерального прокурора

В Україні заочно судитимуть трьох окупантів, які під час захоплення одного із сіл у Харківській області у травні 2022 року застрелили місцевого жителя за те, що той зробив їм зауваження. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

У Харківській облпрокуратурі було направлено до суду обвинувальний акт проти трьох російських солдатів, уродженців Дагестану.

Одного з чоловіків, 33-річного військового, судитимуть за статтею про порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, скоєним за попередньою змовою групою осіб, двох інших військовослужбовців 23-х та 25-х років – за допомогу у злочині.

У прокуратурі повідомили, що окупанти 3 травня 2022 року на автомобілі прибули до села Макарове. На той час військові РФ базуються в тимчасово окупованому селищі Козача Лопань.

За даними правоохоронного органу, чоловіки зайшли на територію сільськогосподарського підприємства, де знаходився 70-річний житель, і почали стріляти з вогнепальної зброї у бік худоби, що знаходилася там.

Місцевий чоловік доглядав там тварин і працював охоронцем. Після того, як окупанти відкрили вогонь, він зробив їм зауваження, що “постріли лякають худобу”. Російські військовослужбовці обурилися, проте залишили територію підприємства, повідомили у Харківській облпрокуратурі.

За даними правоохоронців, пізніше, 5 травня, окупанти повернулися до села та помітили цього ж чоловіка, який ішов на роботу. Один із солдатів вийшов зі свого автомобіля та двічі вистрілив місцевому мешканцю в спину, інші двоє стежили, щоб не було свідків убивства.

Як зазначили у правоохоронному органі, потерпілий загинув на місці, російські солдати продовжили бити чоловіка ногами, щоби переконатися в його смерті, і тільки після цього залишили місце події.

Наразі троє військових перебувають у розшуку. Їм загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного строку.

  • 8 лютого в Офісі генпрокурора повідомили, що невідомий розстріляв автомобіль, який належав заступнику міського голови Нікополя, чоловік загинув на місці.
  • 22 лютого на Чернігівщині за даними ОДП, російському офіцеру оголосили про підозру за статтею про порушення законів та звичаїв війни.
Previous post Ліквідували масштабну наркомережу у 19 регіонах України – новини LB.ua
Next post У Києві зафіксували високий рівень забрудненості повітря пилом – влада