Військовий аналітик Нарожний: Для нового наступу на одній ділянці РФ потрібно 100 000 осіб новини України

Військовий аналітик вважає, що росіяни можуть обрати для настання Куп'янсько-Лиманський напрямок або Вугледар.

Тетяна Ланчуківська

Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Євгенія Мазур

Євгенія Мазур

Спеціальний кореспондент LIGA.net

Військовий аналітик Нарожний: Для нового наступу на одній ділянці РФ потрібно 100 000 осіб
Ілюстративне фото: ресурс окупантів

Початок заклику в Росії терміновиків – це один з маркерів того, що російський диктатор Володимир Путін планує продовжувати велику війну, а для нового наступу на одному з напрямків РФ необхідно створити угруповання, що налічує понад 100 000 окупантів. Про це у коментарі ЛІГА.net для тексту “Буде спроба прориву”. Росія починає заклик 150 000 терміновиків. Що це означає” розповів військовий аналітик, засновник БО Реактивна пошта Павло Нарожний.

Він заявив, що будь-яке збільшення російської армії – це потенційна загроза для України. Наступ, як зазначає аналітик, може статися лише на лінії зіткнення, де зараз ведуться активні бойові дії.

Нарожний вважає, що наступати через Сумську або Харківську області або через Білорусь для росіян означає збільшення і так довгої лінії фронту (нині вона становить близько 1500 км) і величезні логістичні проблеми.

За словами аналітика, найімовірніші напрями – Куп'янсько-Ліманський (це дозволить росіянам покращити залізничну логістику для забезпечення угруповання в районі Бахмута) або Вугледар (що дозволить окупантам убезпечити для себе Азовське узбережжя та скоротити лінію фронту).

“Але для того, щоб забезпечити такий наступ, їм буде потрібно відповідно оснащене ударне угруповання, яке має налічувати близько 100 000 окупантів. Підготовка якої буде видна і за супутниковими знімками, і за даними розвідки, і за інформацією у відкритих джерелах”, – заявив Нарожний .

  • 22 березня 2024 року командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк заявив, що Росія створює нове угруповання з більш ніж 100 000 осіб для можливого наступу.
  • Мер Харкова Ігор Терехов вважає, що неважливо, чи Росія готує новий наступ на місто. В інтерв'ю ЛІГА.net він заявив, що набагато важливіше зрозуміти, як давати відсіч.

Читайте також: “Буде спроба прориву”. Росія розпочинає заклик 150 тисяч терміновиків. Що це означає

Previous post Колаборант Чайка загинув у Луганській області – новини LB.ua
Next post Підвищення мінімалки – штучний інтелект розповів, як вижити на 8000 тис грн