Шість головних новин України та світу на 22:00 1 квітня | новини України

Український прапор поблизу Бахмута, ЗСУ збили російський ударний дрон за $7 млн, у РФ повідомляли про пожежу на військовому заводі Уралмаш

Оксана Житнюк

Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Шість головних новин України та світу на 22:00 1 квітня
БпЛА Форпост (Фото – Міноборони РФ)

1. “Помста” встановила український прапор поблизу Бахмута: прикордонники поділилися кадрами. Аеророзвідники бригади Гвардії настання “Помста” встановили прапор України практично над позиціями російських загарбників поблизу Бахмута (докладніше).

2. Виробництво дронів та проект РЕБ для захисту ЗСУ: Зеленський провів нараду. Президент Володимир Зеленський провів із військовими та чиновниками нараду з приводу дронів. Він розповів про низку важливих питань, які були обговорені, зокрема, проект побудови комплексної системи управління засобами радіоелектронної боротьби для захисту Збройних Сил України (докладніше).

3. “Такі цілі бувають нечасто”. ЗСУ вразили один із найдорожчих російських ударних безпілотників. Українські сили вразили російський безпілотник “Форпост”, який можна назвати аналогом турецького Bayraktar. Про це повідомив речник Повітряних сил Ілля Євлаш (докладніше).

4. Чотири ТРЦ Arricano опинилися під арештом у справі СБУ. Компанія говорить про рейдерство. Чотири торгово-розважальні центри Arricano Real Estate PLC – київські “РaйОN” та “Проспект”, а також City Mall у Запоріжжі та “Сонячна Галерея” у Кривому Розі, у жовтні 2023 року були заарештовані в рамках кримінального провадження про допомогу державі-агресу ( Детальніше).

5. Знищення А-50. Росіяни опублікували список ліквідованого екіпажу. Джерело: Може бути неповним. На російських ресурсах з'явився перелік загиблих окупантів на літаку А-50У, який дорого коштує, який був знищений в спільній операції Повітряних сил ЗСУ та Головного управління розвідки 23 лютого. У списку командир та його помічник, штурмани, інженери та радисти. Співбесідник ЛІГА.net у Силах безпеки та оборони підтвердив правдивість цього списку, але зазначив, що він може бути неповним (докладніше).

6. Уралмаш. Росіяни заявляють про пожежу на заводі – заперечують, ГУР уточнює дані: відео. Російські пропагандистські ресурси розповсюджують відео та повідомляють про нібито пожежу на військовому заводі Уралмаш у Єкатеринбурзі. На самому підприємстві загарбників це заперечують та кажуть, що будівля їм не належить (докладніше).

Читайте також тексти дня:

“Буде спроба прориву”. Росія починає заклик 150 000 терміновиків. Що це означає

Підвищення мінімалки, перерахунок пенсій та збільшення штрафів: що змінилося з 1 квітня

“Росіяни не підійшли ближче до міста, але б'ють новою зброєю”, – мер Харкова Ігор Терехов

Previous post Російські окупанти знищують українські лікарні — новини на LB.ua
Next post Японія надала Україні $118 млн на медицину та відновлення житла