ЗСУ відповіли на вирок волинянці, яка “здавала” місця видачі повісток: Всі будуть покарані | новини України

Жінку визнали винною у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та іншим військовим формуванням

Тетяна Ланчуківська

Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

ЗСУ відповіли на вирок волинянці, "здавала" місця видачі повісток: Усі будуть покарані
Фото: Одеський обласний ТЦК та СП

Адміністратор Telegram-каналу отримала умовний термін за те, що повідомляла місця роздачі повісток у Луцьку. У Збройних Силах України відреагували на вирок суду та заявили, що всіх, хто боротиметься проти мобілізації, буде покарано. Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень та в Telegram-каналі оперативного командування “Захід”.

У документі, оприлюдненому в ЄДРСР, наголошується, що мешканка Волинської області вела відповідний Telegram-канал з осені 2023 року, а у січні перейменувала його на “Волинь погода”. Там вона публікувала короткі повідомлення із зазначенням місць, де у Луцьку видавали повістки.

Проти жінки відкрили кримінальне провадження за статтею про перешкоджання законній діяльності ЗСУ та іншим військовим формуванням. За версією слідства, цей канал виконував функції збору та консолідації повідомлень із відомостями про місця та час проведення мобілізаційних заходів, а також використовувався українцями, які “планували ухилитися від виконання своїх обов'язків щодо захисту держави”.

Це створило “перешкоди встановленню мобілізаційного ресурсу держави, укомплектуванню ЗСУ та інших військових формувань відповідно до штатів”, йдеться у рішенні суду.

Обвинувачена визнала свою провину, тому суд затвердив угоду про визнання винності, яку вона уклала з прокурором.

28 березня суд прийняв рішення призначити їй покарання у вигляді позбавлення волі строком на п'ять років, але звільнив жінку від його відбування за умови, що вона протягом випробувального терміну тривалістю два роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов'язки.

У ОК “Захід” відреагували на судове рішення та звернулися до тих, хто боїться та не приходить до територіальних центрів комплектування. Військові зазначили, що у ЗСУ багато вакансій, де можна бути корисним.

“Якщо ви переживаєте, знайдіть собі посаду відповідно до вашої спеціальності і візьміть відносини. І після того як вас мобілізують, ви опинитеся в обраній вами частині на обраній вами посаді. Захищати державу – конституційний обов'язок кожного громадянина. Не наражайте себе на небезпеку. Всі, хто будуть боротися проти мобілізації, ТЦК та ЗСУ будуть покарані”, – зазначили в ОК “Захід”.

  • 29 березня головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що командування “суттєво” знизило запит на кількість мобілізованих громадян – раніше звучала цифра 500 000 осіб.
  • 1 квітня Інститут соціальної та політичної психології оприлюднив результати опитування, згідно з яким 54% українців вважають, що тих, хто ухиляється від військової служби, “можна зрозуміти”, оскільки “ніхто не хоче вмирати”.

Читайте також: Мобілізація. Офіцер ЗСУ: Людям багато не пояснюють, вони думають, що потраплять у м'ясорубку

Previous post Після інтерв'ю Гордону у Росії ініціювали кримінальну справу проти актриси Троянової. У розмові з журналістом вона сказала, що мріє вбити Путіна.
Next post Нетаньягу отримав право заборонити мовлення телеканалу Al Jazeera в Ізраїлі