Кулеба заявив про готовність Бореля активізувати пошук додаткових Patriot для України | новини України

Кулеба подякував Боррелю за всі його зусилля згуртувати більше підтримки для України

Тетяна Ланчуківська

Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Кулеба заявив про готовність Бореля активізувати пошук для України додаткових Patriot
Дмитро Кулеба та Жозеп Боррель (Фото: МЗС України)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про готовність верховного представника Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозепа Борреля активізувати роботу з пошуку для України додаткових систем Patriot. Про це голова зовнішньополітичного відомства повідомив в X (Твіттер).

Кулеба та Боррель провели зустріч у Брюсселі, де обговорили військову підтримку України.

“Я вдячний Жозепу Боррелю за готовність активізувати роботу з пошуку доступних для України систем Patriot”, – заявив Кулеба за результатами зустрічі.

Крім того, глава українського зовнішньополітичного відомства повідомив, що обговорив із верховним представником ЄС нинішній стан постачання артснарядів в Україну та способи їх прискорення, а також наступний пакет європейських санкцій, який має посилити тиск на Росію.

Сторони приділили увагу майбутньому форуму оборонної промисловості Україна – ЄС, мета якого – збільшити виробництво оборонної продукції в Україні та у всій Європі.

  • 27 березня Кулеба заявив, що системами Patriot володіє низка держав світу, і ці комплекси можуть і мають бути передані Україні в найкоротші терміни, а також закликав партнерів набути відповідної політичної волі.
  • 28 березня Зеленський повідомив, що США не передавали Україні системи протиповітряної оборони Patriot – це робили інші країни. За його словами, п'ять-сім одиниць цієї системи могли б “розблокувати” небо для індустрії, шкіл та українських військових.
  • У той же день представник Повітряних сил Євлаш заявив, що Patriot здатний збивати нову російську ракету “Циркон”. Для ЛІГА.net він розповів, як це вдається.

Читайте також: Кулеба – Сікорському про Patriot для України: Більш важливого місця для них немає

Previous post ВР: у парламенті схвалили перейменування 51 населеного пункта – новини LB.ua
Next post Грузія: влада ініціювала анти-ЛГБТ поправки до Конституції – новини LB.ua