ГУР: Перемога на полі бою зараз неможлива через перевагу Росії. Тому атакуємо тили новини України

Скибицький заявив, що Сила оборони не мають переваги в авіації та артилерії, а тому Україна почала атакувати цілі в глибокому тилу росіян.

Дмитро Гриніченко

Дмитро Гриніченко

Редактор новин

ГУР: Перемога на полі бою зараз неможлива через перевагу Росії.  Тому атакуємо тили
Вадим Скібіцький (Фото: скріншот з відео)

Заступник начальника української військової розвідки Вадим Скибицький заявив, що Україна сьогодні не може перемогти на полі бою через перевагу росіян, а тому атакує інфраструктуру окупантів у тилах. Про це він повідомив у коментарі газеті The Guardian.

З його слів, європейські політики помилилися, коли побоювалися “ескалації” війни.

“Що для нас означає ескалація? У нас було два роки війни. Це щоденна процедура. Росія бомбить нашу територію. Вона вражає електростанції та громадянську інфраструктуру”, – сказав Скибицький.

Він зазначив, що перемога на полі бою в даний час неможлива, враховуючи військову перевагу Росії, а також нестачу артилерійських снарядів та авіації у Сил оборони.

“У нас немає іншого вибору, окрім як розпочати боротьбу з цілями в глибокому тилу ворога, у тому числі з військовими. Це інфраструктура, центри управління та контролю, а також промислові виробництва, які виробляють зброю та боєприпаси”, – заявив розвідник.

Військовий наголосив, що Україна використала стандартну процедуру НАТО, відому як “центр тяжкості” або “шестерня”.

“Модель, у якій величезних результатів можна досягти шляхом вибору, а потім усунення кількох ретельно вибраних особливо важливих цілей”, – резюмував заступник начальника розвідки.

  • Вранці 2 квітня безпілотники атакували російське підприємство в Єлабузі, що випускає дрони. Співрозмовник LIGA.net у Міноборони заявив, що за цими ударами стоїть ГУР.
  • Пізніше співрозмовник у ГУР уточнив наслідки атаки: виробничі потужності підприємства зазнали серйозних пошкоджень.
  • Того ж дня безпілотники вдарили по нафтопереробному заводу у Нижньокамську. Власні джерела LIGA.net повідомили, що це спільна операція Служби безпеки України та ГУР.

Читайте також: “Вибили табурет з-під ніг”. Україна вдарила по стратегічних тилах РФ. Що це означає

Previous post Харків під атакою “шахедів”, у місті чули вибухи – новини LB.ua
Next post дисидента Скобова звинувачують у виправданні тероризму – за пост про Керченський міст