Кулеба обговорив із Сікорським, як Польща може допомогти Україні | новини України

Міністри обговорили, як Польща може зробити свій внесок у захист українського повітряного простору

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Кулеба – Сікорському про Patriot для України: Більш важливого місця для них немає
Дмитро Кулеба (Фото: EPA)

3 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив зі своїм польським колегою Радославом Сікорським, як Польща може допомогти захистити український повітряний простір від російських ракет. Кулеба наголосив на важливості надання Україні батарей Patriot. Про це він повідомив в X.

Кулеба зазначив, що Україна зараз – єдина країна у світі, яка майже щодня захищається від атак балістичними ракетами, тому всі батареї Patriot, які є у світі, які можуть бути надані Україні, повинні бути доставлені якнайшвидше.

“Найважливішого місця для них немає”, – наголосив глава МЗС.

Кулеба розповів, що під час зустрічі з Сікорським, міністри обговорили, як Польща може зробити свій внесок у захист українського повітряного простору від російських ракет і як захистити повітряний простір Польщі від їх вторгнень зокрема.

Цього ж дня президент Володимир Зеленський заявив про те, що протягом березня російська армія застосувала проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 “шахедів” та понад 3000 керованих авіабомб – країна потребує системи Patriot.

  • Міністр закордонних справ Кулеба заявив, що системами Patriot володіє низка держав світу і ці комплекси можуть і мають бути передані Україні в найкоротші терміни, а також закликав партнерів знайти відповідну політичну волю.
  • Спікер Повітряних сил Євлаш заявив, що Patriot здатні збивати нову російську ракету “Циркон”. Для LIGA.net він розповів, як це вдається.
  • 28 березня Зеленський заявив, що США не передавали Україні системи протиповітряної оборони Patriot – це робили інші країни. За його словами, п'ять-сім одиниць цієї системи могли б “розблокувати” небо для індустрії, шкіл та українських військових.

Читайте також: “Дайте нам прокляті Patriot”: Кулеба звернувся до Заходу після обстрілу України баллістикою

Previous post Асєєв відверто про факапи ВЛК — Укрaїнa
Next post Іран може атакувати Ізраїль після удару по Дамаску, повідомляє Vox