Фонд НАТО для України Глава МЗС Німеччини: Важливо, щоб не дублювалось | новини України

Глава німецького МЗС зазначила, що вже є “великий казан підтримки НАТО”

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Фонд НАТО для України  Глава МЗС Німеччини: Важливо, щоб не дублювалось
Анналена Бербок (Фото: EPA/SALVATORE DI NOLFI)

Глава німецького Міністерства закордонних справ Анналена Бербок скептично висловилася щодо плану генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга створити п'ятирічний фонд для України на 100 млрд євро.

“Я зазначила, що у нас є різні механізми фінансування, а не навчання”, – сказала Бербок.

Вона зазначила, що з 32 країнами НАТО та 27 країнами ЄС існує безліч питань, які дублюють одне одного. Наприклад, за словами Бербок, ЄС уже має “великий котел підтримки НАТО”, тому “важливо, щоб структури не дублювалися”.

“Зовсім зрозуміло, що як європейці ми повинні робити більший внесок у нашу оборону і зміцнювати європейську опору в НАТО”, – заявила Бербок.

  • 2 квітня видання Politico з посиланням на трьох європейських чиновників написало, що Контактну групу з оборони України може передати під контроль НАТО. Остаточне рішення хочуть ухвалити на саміті лідерів НАТО, запланованому на липень цього року.
  • Пізніше генсек прокоментував це, а також зазначив, що міністри закордонних справ НАТО також порушували питання про довгострокову підтримку України, у тому числі про пропозицію про п'ятирічний фонд у 100 млрд євро. Поки що невідомо, чи буде прийнято цих 100 млрд євро і як саме відбуватиметься фінансування.

Столтенберг: Зволікання США за допомогою України має наслідки на полі бою

Previous post Артем Шило буде в СІЗО – суд обрав запобіжний захід
Next post Абдулрашид Садулаєв не поїде на Олімпіаду — як відреагували у Росії