Підозрювані у держзраді Дубинський, Шуфрич та Пономарьов не задекларувалися за 2023 рік | новини України

Також дані щодо семи нардепів виключили з відкритого доступу – на запит Генштабу ЗСУ

Артем Джеріпа

Артем Джеріпа

Редактор новин

Підозрювані у держзраді Дубинський, Шуфрич та Пономарьов не задекларувалися за 2023 рік
Олександр Дубинський (Скріншот з відео)

У публічному реєстрі Національного агентства із запобігання корупції відсутні декларації за 2023 рік 11 чинних народних депутатів: четверо з них не подали документи, а декларації сімох обранців вилучили з публічного реєстру. Про це повідомляє громадський рух “Чесно”.

Кампанія декларування за 2023 звітний період закінчилася 31 березня цього року: за даними НАЗК, за цей час дані надали понад 664 000 публічних службовців.

Троє нардепів, які не подали декларації за минулий рік – це ті, хто має підозри у державній зраді: Нестор Шуфрич та Олександр Пономарьов від забороненої ОПЗЖ, а також колишній член Слуги народу, позафракційний Олександр Дубинський.

При цьому Дубинський досі залишається заступником голови Комітету парламенту з фінансів, податкової та митної політики.

Ще один нардеп, який не подав декларації – Сергій Рудик, мажоритарник із Черкаської області, входить до депутатської групи “За майбутнє”. Він є підполковником ЗСУ та служить в оперативно-стратегічному угрупуванні військ “Таврія”, повідомляло видання “Слово і справа”.

Інфографіка: "Чесно"
Інфографіка: «Чесно»

Читайте також: Зеленський показав декларацію за 2023 рік: дохід сім'ї зріс утричі

Крім цього, декларації сімох нардепів за всю каденцію відсутні в реєстрі НАЗК: це позафракційна Людмила Буймістер, члени СН Лада Булах, Валентина Короленко-Усова, В'ячеслав Рубльов та Святослав Юраш, а також колишній “слуга”, нині член “Відновлення України” та обраниця від Євросолідарності Софія Федіна.

За словами НАЗК, якщо в реєстрі немає декларації певної особи – то щодо Агентства надійшло подання про вилучення з публічного доступу.

У відомстві наголосили, що на підставі подань вилучаються з відкритого доступу не лише декларації, а й повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, які були подані за всі періоди.

В Агентстві зазначили, що у таких випадках усі документи вилучаються з публічного доступу автоматично.

Ініціатором вилучення декларацій тих, хто мобілізований до лав ЗСУ, є Генеральний штаб. Відповідні зміни до правил декларування запровадили разом із ухваленням рішення про відкриття реєстру, підсумовує “Чесно”.

Інфографіка: "Чесно"
Інфографіка: «Чесно»

Рух “Чесно” підготував цей матеріал за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Читайте також: Десятка найбагатших міністрів України у 2023 році

  • У грудні 2023 року обраний від нині забороненої партії ОПЗЖ нардеп Федір Христенко задекларував елітні годинники, нерухомість дружини у Москві та оренду квартири у Польщі.
  • 1 березня прокурор САП направив до суду обвинувальний акт щодо чинного народного депутата, обвинуваченого в помилковому декларуванні: стверджується, що він задекларував криптовалюту, що не належить йому.
  • 13 березня печерський райсуд Києва визнав чинного народного депутата винним у скоєнні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією. Співбесідник ЛІГА.net підтвердив, що йдеться саме про Дубинського.

Читайте також: “Чесно” показали список нардепів, які найчастіше прогулювали засідання під час повномасштабної війни

Previous post Чверть українських земель забруднено мінами – новини LB.ua
Next post Ломаченко Камбосос — на бій українця та австралійця у Перті продано майже всі квитки