У Росії прихована мобілізація Москва за контракт платить $6000-$8000 – комбат “Ахіллеса” | новини України

Командир батальйону безпілотних авіакомплексів переконаний, що ворог наразі накопичує сили для того, щоб реалізувати головний намір.

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

У Росії прихована мобілізація, Москва за контракт платить $6000-$8000 - комбат "Ахілл"
Кремль. Ілюстративне зображення (Фото: EPA)

Росія зараз веде приховану мобілізацію. Вони мають “рекрутингові програми”, за підписання контракту регіони виплачують гроші: Москва – $6000-$8000, Санкт-Петербург – близько $5000. Про це в інтерв'ю для ЛІГА.net розповів командир батальйону безпілотних авіакомплексів “Ахіллес” 92 ОШБр, депутат Київради (СН) Юрій Федоренко.

Федоренко зазначив, що для людей з периферії, “які існують на кредитах і не знають, яким може бути життя за межами формули “украв – випив – у в'язницю”, це – величезні гроші”.

Військовий розповів, що в Росії також платять за загибель, і це каталізатор, який дозволяє їм залучати велику кількість мобілізаційного резерву.

“Військово-промисловий комплекс Росії зазнає суттєвих втрат у техніці. Але при цьому вони продовжують і виготовлення, і модернізацію, і розконсервацію, і ремонт”, – наголосив він.

Командир батальйону переконаний, що зараз ворог накопичує сили та засоби для того, щоб реалізувати головний намір.

“Коли може статися ескалація – залежить від дуже багатьох факторів. Чи станеться це на поточних напрямках, чи противник збирається відкривати ще один фронт – дискусійне питання. Відповідь на нього краще знає наша розвідка”, – підсумував Федоренко.

3 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що на 1 червня Росія готує мобілізацію 300 000 осіб, а Україна не потребує заклику 500 000 бійців, як це було обговорено раніше.

  • 30 березня голова Луганської ОВ Лисогор сказав, що РФ розпочала так звану весняну хвилю “мобілізації” на окупованій території області – вона триватиме протягом квітня-липня.
  • 1 квітня Представництво президента в Криму повідомило, що росіяни розпочали 19 незаконну призовну кампанію на півострові. З 2015 року окупанти в Криму закликали понад 44 тисячі осіб.
  • Військовий аналітик Павло Нарожний вважає, що росіяни можуть замінити контрактників терміновиками та залучити їх до бойових дій на території України.

Читайте також: “Перевага РФ у тих, хто говорить, – один до трьох. Ми перші в нічних бомберах”, – комбат “Ахіллеса”

Previous post У Росії губернатора Мурманської області вдарили ножем у живіт після зустрічі з людьми. Це перший за 15 років замах на главу регіону у РФ
Next post Долар в квітні може здешевшати — називають різні суми