Південна Корея виділить новий пакет допомоги Україні на $2,3 млрд новини України

Сеул також планує запропонувати $12 млн на реабілітацію поранених українських військових

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Південна Корея виділить новий пакет допомоги Україні на $2,3 млрд.
Чо Тхе Юль (Фото: EPA)

Південна Корея виділить Україні $2,3 млрд у рамках нового пакету фінансової допомоги. Про це повідомив міністр закордонних справ Південної Кореї Чо Тхе Юль, його цитує агентство Yonhap.

Глава МЗС Південної Кореї зазначив, що, окрім цього пакету, Сеул також планує запропонувати $12 млн на реабілітацію поранених українських військових через цільовий фонд НАТО для допомоги Україні.

Чо Тхе Юль також сказав, що збройна підтримка Росії Північною Кореєю впливає не лише на безпеку Європи, а й на безпеку Корейського півострова та Індо-Тихоокеанського регіону, додавши, що передача Москвою військових технологій та постачання нафтопродуктів Пхеньяну загрожуватиме глобальному режиму нерозповсюдження.

Видання наголосило, що міністр пообіцяв зміцнювати партнерство з НАТО, а члени альянсу поділилися думкою про важливість співпраці з індо-тихоокеанськими країнами-партнерами для ефективної боротьби з транснаціональними загрозами безпеці.

  • 2 квітня повідомлялося, що Україна у 2024-2029 роках отримає $2,1 млрд. пільгових кредитів від Республіки Корея. Кошти будуть спрямовані на державні проекти відновлення чи проекти під державні гарантії.

Читайте також: Південна Корея затримала вантажне судно: ймовірно випливало з КНДР до Росії – Yonhap

Previous post В Україні може з’явитись новий вид оренди житла: що відомо
Next post В Україні виставили на продаж колекційний годинник і Maybach Медведчука