Конгресмени закликали Байдена припинити постачання зброї Ізраїлю – їх підтримала Пелосі | новини України

Підписанти закликали утриматися від постачання зброї, доки не завершиться розслідування авіаудару з гуманітарного конвою World Central Kitchen

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Конгресмени закликали Байдена припинити постачання зброї Ізраїлю – їх підтримала Пелосі
Ненсі Пелосі (Фото: EPA)

5 квітня понад 30 демократів з Конгресу США підписали листа президенту Джо Байдену та державному секретарю Ентоні Блінкену, в якому закликали припинити постачання зброї Ізраїлю. Під листом також підписалися ексспікер Палати представників та ключова союзниця американського президента Ненсі Пелосі.

Демократи зазначили, що “у світлі нещодавнього обстрілу працівників гуманітарних організацій, а також гуманітарної кризи, що постійно поглиблюється”, вони вважають невиправданим схвалення поставок зброї.

Підписанти закликали США утриматися від майбутніх постачань зброї, доки не завершиться американське розслідування авіаудару з гуманітарного конвою World Central Kitchen. Або ж поки Ізраїль “не зменшить достатньо шкоди, яку завдає цивільному населенню Гази”.

Його підписали Пелосі та 36 інших демократів, зокрема: конгресвумен-демократ Барбара Лі, Рашиду Тлаїб та Олександрію Окасіо-Кортес.

Видання The Guardian повідомило, що напередодні підписання листа провідні сенатори з Демократичної партії посилили тиск на Білий дім із вимогою діяти. Це сталося через кілька годин після того, як Джо Байден закликав Ізраїль вжити конкретних заходів для захисту цивільного населення та гуманітарних працівників у Газі та погрожував можливістю припинити військову підтримку з боку США.

Видання зауважило, що прогресивний сенатор Берні Сандерс був серед тих, хто висловився рішуче. Він заявив, що “Ізраїль не повинен отримати жодного центу військової допомоги”, поки суттєво не полегшить постачання продовольства до регіону, який, як підозрюють США, вже бореться із голодом.

30 березня видання The Washington Post з посиланням на анонімних співрозмовників повідомило, що адміністрація президента США Байдена схвалила передачу Ізраїлю бомб і винищувачів на кілька мільярдів доларів, незважаючи на побоювання Вашингтона щодо ймовірного військового наступу ізраїльської армії на місто Рафах на півдні Гази.

  • 12 лютого повідомлялося, що 2024 року Ізраїлю доведеться реалізувати майже рекордну кількість облігацій, щоб профінансувати війну проти угруповання ХАМАС.
  • 26 лютого прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху дорікнув США недостатньою підтримкою своєї країни.

Читайте також: США очікують на атаку Ірану через можливий авіаудар Ізраїлю за консульством у Сирії – CNN

Previous post Пелосі і ще 39 демократів хочуть припинити поставки зброї Ізраїлю — новини LB.ua
Next post «Око запливло величезним більмом. Я вже нічого не бачила». Історія бійчині-«азовки», яка пережила 11 місяців полону