Повітряні сили: Ракету “Калібр” під час нічної атаки збив мобільний вогневий гурт | новини України

Вночі проти 6 квітня російські війська завдали серії ударів по регіонах України, зокрема Харкову, Запоріжжю та Київській області.

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Повітряні сили: Ракету "Калібр" під час нічної атаки збила мобільна вогнева група
ППО (Фото: Командування ОЗ ЗСУ)

Під час нічної атаки крилату ракету “Калібр” збила мобільна вогнева група. Російська армія намагалася запускати ракети та “шахи” як з півночі, так і з півдня. Деталями нічної російської атаки поділився речник командування Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Євлаш розповів, що це не перший випадок, коли мобільні вогневі гурти показують “суперменський результат”. Представник Повітряних сил наголосив, що іноді вони застосовують ПЗРК типу “Стінгер” або інших зразків, які надаються Україні.

Також представник командування Повітряних сил зазначив, що під час цієї атаки росіяни намагалися запускати ракети та “шахеди” як з півночі, так і з півдня. Інтервал між “шахедами” складав 10 хвилин.

Крім того, російські військові намагаються використати складні ділянки місцевості – яри, балки, щоб уникати наших радіолокаційних станцій та виявлення безпілотників.

“На цей раз ми бачимо, що не всім “шахедам” вдалося це зробити – більшість була вражена нашими силами протиповітряної оборони”, – додав представник командування Повітряних сил.

Дивіться також: Наліт “шахедів” на регіони: Повітряні сили показали кадри знищення БПЛА у Херсонській області

  • Вночі проти 6 квітня російські війська завдали серії ударів по регіонах України, зокрема Харкову, Запоріжжю та Київській області.
  • Цієї ночі російські війська завдали серії ударів безпілотниками по Харкову, внаслідок чого шестеро людей загинули, 10 отримали поранення.
  • У ніч проти 6 квітня російські окупанти дроном потрапили до агропромислового підприємства в Херсонській області, внаслідок чого там спалахнула пожежа.

Читайте також: 28 “шахедів” і три крилаті ракети: Повітряні сили відзвітували про нічну роботу ППО

Previous post Франція посилює заходи антитерористичної безпеки
Next post В Україну можуть зайти серйозні гравці оборонного ринку — гендиректор “Української бронетехніки”