Порядок денний журналісту. Начальник СБУ та голова комітету зі свободи слова обговорили ситуацію | новини України

Керівник спецслужби “чітко дав зрозуміти”, що ця ситуація не залишиться поза увагою, заявив Ярослав Юрчишин.

Артем Джеріпа

Артем Джеріпа

Редактор новин

Порядок денний журналісту.  Начальник СБУ та голова комітету зі свободи слова обговорили ситуацію
Василий Малюк и Ярослав Юрчишин (Фото: Facebook политика)

Голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин зустрівся із головою Служби безпеки України Василем Малюком: зокрема, обговорили ситуацію зі спробою вручити повістку журналісту-розслідувачу агентства Слідство.Інфо після матеріалу про одну з посадових осіб спецслужби.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

“Акцентував на неприпустимості дій та поведінки окремих співробітників. Глава чітко дав зрозуміти, що ця ситуація не залишиться поза увагою”, – написав Юрчишин.

У коментарі він уточнив, що остання пропозиція стосується саме ситуації із повісткою для журналіста Слідства.Інфо. Водночас він зазначив, що спецслужба має сама сказати про цю ситуацію.

Також Юрчишин з Малюком обговорили співпрацю щодо боротьби з російською дезінформацією, допомогу поневоленим Росією народам та взаємодію із соціальними мережами для посилення української інформаційної безпеки.

Сьогодні українське агентство журналістських розслідувань Слідство.Інфо заявило, що представники військкомату намагалися вручити повістку їхньому співробітнику Євгену Шульгату за вказівкою працівника СБУ.

Спецслужба поки що не коментувала цю заяву на своїх ресурсах.

Проблемні Telegram-канали. СБУ: Моніторимо інтернет та ділимося даними з владою – документ

  • Раніше Шульгат з'ясував, що дружина голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка у грудні 2023 року придбала квартиру у столичному житловому комплексі преміумкласу. У декларації посадової особи зазначено, що за квартиру сплатили 12,8 млн. грн.
  • Водночас ринкова ціна такого житла — понад 20 млн грн, стверджує Шульгат, а Слідство.Інфо каже, що офіційного заробітку на цю квартиру Вітюку не вистачило б.
  • Водночас його дружина Юлія почала займатися бізнесом невдовзі після призначення чоловіка на цю посаду. У СБУ запевнили, що її заробітку вистачає на куплену нерухомість.

Читайте також: Спостереження за Bihus.Info. Зеленський: Малюк сказав, що розформує відділ СБУ

Previous post За останню добу ворог завдав 10 ракетних ударів по Запоріжжю – Федоров (відео)
Next post У Варшаві вимагали повного ембарго ЄС на торгівлю з Росією