Зеленський: Укріплення будуть за кілька місяців, на гарячих напрямках вже 92-98% готово | новини України

Що ближче до них – то швидше йде робота з будівництва, пояснив він.

Артем Джеріпа

Артем Джеріпа

Редактор новин

Зеленський: Укріплення будуть за кілька місяців, на гарячих напрямках вже 92-98% готово
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)

“За кілька місяців” буде завершено роботи з будівництва трьох ліній укріплень, на гарячих напрямках фронту вже 92-98% виконаних робіт. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телемарафону, перебуваючи у Чернігівській області.

За його словами, “за кілька місяців” буде завершено роботи з будівництва трьох ліній укріплень уздовж кордону та лінії фронту, проте на “гарячих напрямках” вже 92-98% виконаних робіт.

Президент зазначив, що навіть на Чернігівщині, де немає бойових дій, будується три лінії – якість та підхід до всіх ліній оборони незалежно від напряму однакові, та застосовуються однакові стандарти.

Зеленський зазначив, що терміни здачі виконаних робіт теж “приблизно однакові”, але що ближче до гарячих напрямків – то швидше йде робота з будівництва.

Він наголосив, що Чернігівський напрямок є стратегічним для України.

“Ми за 30-35 км від відповідно Росії та Білорусії – це таке перехрестя. Ми розуміємо, чому обрано такі точки, розуміємо як росіяни входили, які були дороги, які напрями. Тобто підготовлено [укрепления] не просто так, все це прораховано дуже ретельно», – підсумував він.

Читайте також: На кордоні з Білоруссю в межах Житомирщини зводять додаткові укріплення – відео

  • 11 березня на Ставці верховного головнокомандувача обговорювали будівництво фортифікацій. Президент Володимир Зеленський заявив, що завдання – побудувати три смуги оборони завдовжки 2000 кілометрів.
  • 13 березня голова Рівненської ОВ Олександр Коваль повідомив, що триває будівництво укріплень на півночі Рівненської області, що межує з Білоруссю.
  • 19 березня у ЗСУ заявили про цілодобове будівництво фортифікаційних споруд на загрозливих напрямках.

Читайте також: Командир Волков Да Вінчі: Ми маємо готуватися до оборони, щоб не плакати наприкінці літа

Previous post Прем'єр Молдови назвав “ще однією звичайною провокацією” повідомлення про атаку дрона на військову частину в Придністров'ї
Next post Біженці у Німеччині з України можуть не переоформлювати авто до кінця вересня 2024 року