Зеленський: Харків захищений від росіян з погляду укріплень та української армії | новини України

“Ніхто не заспокоює – ми у війні. Але й перебільшувати не треба”, – пояснив президент.

Артем Джеріпа

Артем Джеріпа

Редактор новин

Зеленський: Харків захищений від росіян з погляду укріплень та української армії
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)

З погляду оборонних рубежів та військ Харків захищений від російських загарбників, заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю телемарафону.

“Харків сьогодні захищений. Не з погляду неба [ПВО]… А щодо оборонних рубежів, що стосується нашого війська – сьогодні Харків не перебуває в небезпеці. Те, що це бажана мета – росіяни цього не приховують. Весь схід, і не тільки схід, весь південь нашої держави [являются целями РФ]. І такі міста як Харків, Краматорськ – це їхня бажана мета, це зрозуміло. Але сьогодні ми захищаємо абсолютно впевнено Харківщину”, – заявив він.

Президент зазначив, що Україна бачить вкидання з боку окупантів та підтягування їхніх військ.

За словами Зеленського, росіяни не просто вкидають – у них дуже підготовлена ​​дезінформаційна політика.

“Вони справді переводять війська у тому чи іншому напрямку, потім їх знімають. Самі фотографують: мають і супутникові [снимки], мають різні формати зйомок. Вони розповсюджують цю інформацію через західних партнерів, через західні ЗМІ, через українські ЗМІ”, – пояснив Глава держави.

Президент наголосив, що українська сторона “іноді не знає”, що допомагає загарбникам в інформаційній компанії.

“Звичайно українські медіа цього не хочуть, але ми маємо зрозуміти, що крізь наші медіа, крізь Telegram-канали росіяни все це розповсюджують. Ця паніка має хвилю такого вибуху іноді й завдяки нам. Все треба ретельно перевіряти, всі деталі. Ніхто не заспокоює. – Ми у війні. Але й перебільшувати не треба”, – підсумував він.

  • 5 квітня в інтерв'ю Politico глава президентського Офісу заявив, що Росія готується до великого наступу і тому завдає ударів по Україні останні три тижні.

  • Наступного дня в Офісі прокоментували заяву щодо масованих російських обстрілів як “підготовки до наступу на Харків” – наголосили, що у заяві не йшлося про наступ на місто.

Читайте також: ППО для Харкова та Сумщини. Зеленський: Декілька систем принципово змінили б ситуацію

Previous post Війна в Україні:16 атак відбили ЗСУ на Новопавлівському напрямку – новини LB.ua
Next post Манчестер Юнайтед Ліверпуль — де і коли дивитись онлайн — розклад прямих трансляцій 7 квітня