Evocation: Розстріляти полонених у Кринках наказав “герой РФ” Іштуганов. ГУР: Уточнюється новини України

Військовий злочин скоїли російські десантники для залякування бійців ЗСУ, пише медіа.

Артем Джеріпа

Артем Джеріпа

Редактор новин

Evocation: Розстріляти полонених у Кринках наказав "герой РФ" Іштуганов.  GOUR: Буде уточнено
Сергій Ішуганов та Володимир Путін (Скріншот по відео)

База даних про окупантів та колаборантів Evocation заявляє, що наказ про розстріл українських військовополонених під Кринки віддав полковник Сергій Іштуганов. У Головному управлінні розвідки повідомили ЛІГА.netЩо інформація про військовий злочин РФ уточнюється.

За даними Evocation, розстріл українських військовополонених скоїли військовослужбовці 328 полку 104 дивізії Повітряно-десантних військ РФ за наказом Іштуганова для залякування бійців ЗСУ.

Представник ГУР Андрій Юсов відповів ЛІГА.netщо Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими збирає та перевіряє інформацію про цей черговий військовий злочин російських окупантів.

Ішутганов бореться проти України з початку повномасштабного вторгнення: воював у складі 31-ї десантно-штурмової бригади, був заступником командира. Саме цей підрозділ намагався захопити аеродром Гостомель під Києвом, а потім брав участь у боях на Донеччині.

У грудні 2022 Іштуганов отримав нагороду від російського диктатора Володимира Путіна – зірку “героя Росії”.

Читайте також: ООН отримала дані, що за зиму росіяни стратили 32 українських військовополонених

За рік Z-пропагандисти повідомили, що ЗСУ ліквідували командира 31-ї бригади – Андрія Кондрашкіна.

За даними Evocation, на даний момент Іштуганов командує 328 полком 104 дивізії ВДВ РФ – його створили восени 2023 року, а щонайменше з листопада з'єднання знаходиться на Херсонському напрямку, і до його зони відповідальності входить лівий берег Дніпра.

Військовослужбовці цього полку і раніше звинувачувалися у вимаганнях, грабежах та вбивствах мирного населення на тимчасово окупованій частині Херсонської області, також наголошується на жорстокості командирів до особового складу з'єднання, акцентує ЗМІ.

  • У Кринках, на лівому березі Херсонської області, російські окупанти розстріляли беззбройних українських військовополонених, відповідне відео 7 квітня з'явилося у мережі.
  • У прокуратурі розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

  • Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернувся до Організації Об'єднаних Націй та Міжнародного комітету Червоного Хреста через черговий випадок розстрілу росіянами українських військовополонених.

Читайте також: Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на півдні. Україна розпочала розслідування

Previous post ​Петиція щодо створення Зоополіції набрала необхідні 25 тисяч голосів
Next post Volkswagen Golf та Nissan Leaf в лідерах вживаних авто, які ввозили українці з-за кордону