Глави МЗС Британії та Франції: Якщо Україна програє – ми усі програємо | новини України

Міністри підкреслили, що Великобританія і Франція зроблять все, щоб “згуртувати інших у подоланні” викликів, що стоять перед світом.

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Глави МЗС Британії та Франції: Якщо Україна програє – ми всі програємо
Девід Кемерон (Фото: EPA/ Mohammed Badra)

Керівники британського та французького Міністерства зовнішніх справ Девід Кемерон та Стефан Сежурне заявили про необхідність подальшої підтримки України. Про це вони заявили у колонці видання The Telegraph.

Глави МЗС заявили, що їм “цілком зрозуміло – Україна має виграти цю війну”, а “якщо Україна програє – ми всі програємо”.

“Ціна нездатності підтримати Україну зараз буде набагато вищою, ніж ціна відсічі Путіну. Світ спостерігає за нами і засудить нас, якщо ми зазнаємо невдачі”, – йдеться у колонці.

Вони пообіцяли підтвердити підтримку України на саміті Європейського політичного співтовариства у липні та забезпечити “продуктивний саміт” НАТО у США.

Міністри підкреслили, що Великобританія і Франція не можуть вирішити всі проблеми, що стоять перед світом, самотужки, однак зроблять все, щоб “згуртувати інших у їх подоланні”.

  • 26 лютого 2024 року Кемерон заявив, що західні союзники роблять недостатньо для допомоги Україні, оскільки її армії досі не вистачає снарядів та іншого озброєння.
  • 3 квітня МЗС Британії повідомило, що на засіданні Ради Україна-НАТО Кемерон закликатиме союзників закуповувати більше ракет і снарядів для України.
  • 4 квітня Кемерон заявив, що західні союзники мають тиснути на спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона, щоб той розблокував допомогу Україні.

Читайте також: Військова допомога Україні. Стубб – Заходу: Повинні знайти безліч потоків, що впадають у річку

Previous post Головне за ніч та ранок понеділка, 8 квітня: атака “шахедів” на півдні, обстріли Харківщини
Next post Приватбанк збільшив кредитування ОККО до 1 млрд грн | новини України