Повітряні сили: У РФ досить багато ракет – тестують у бойових умовах та зазнають ППО | новини України

Представник Повітряних сил зазначив, що росіяни накопичують запас протягом певного часу і потім використовують його.

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Повітряні сили: У РФ досить багато ракет – тестують у бойових умовах та випробовують ППО
Ракета С-300. Ілюстративне зображення (Фото: EPA)

У росіян залишилося чимало ракет, вони використовують їх для різних цілей, таких як випробування ракети у бойових умовах та перевірка боєздатності української протиповітряної оборони. Про це заявив речник Повітряних сил Збройних Сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

Євлаш розповів, що у ворога, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, залишилося майже 1000 і армія Росії постійно використовує нові ракети. Що, за словами представника Повітряних сил, означає, що запас уже у РФ суттєво вичерпано.

Як зазначив Євлаш, ці дані випливають із аналізу тих ракет, які нещодавно використовував ворог, зокрема гіперзвукові ракети “Циркон”.

“Так, наш Київський експертно-дослідний центр встановив, що ракета була досить нова. Тобто була зроблена вже під час повномасштабного вторгнення”, – зазначив представник Повітряних сил.

Окупанти використовують і випробовують ракети в бойових умовах, зазначив речник Повітряних сил.

“Як ми бачимо, випробовують нашу ППО, свої ракети, у тому числі інші – північнокорейські, застосовувалися на нашій території. Тому одна з функцій таких ударів також розвідувальна”, – підсумував Євлаш.

Євлаш зазначив, що росіяни накопичують запас упродовж певного часу і потім використовують його. Він зазначив, що часу у Росії – небагато, оскільки щойно вони зробили ракету – одразу її запускають.

  • Вранці 25 березня росіяни атакували Київ ракетами, внаслідок чого місцева влада зафіксувала падіння уламків у місті.
  • Аналітик Рябих припустив, що росіяни могли вдарити по столиці ракетами “Циркон”.
  • Увімкнено ЛІГА.net вийшов великий текст про те, як Росія посилює балістичні атаки по Україні та що 25 березня по Києву вдарили, ймовірно, “Цирконами”.
  • Академік Володимир Горбулін та аналітик Валентин Бадрак заявили, що українські військові мають лічені хвилини, щоб відреагувати та збити ракети “Циркон”, якими Росія почала бити по Україні.

Читайте також: П'ять “Цирконів”, сотня Х-101, “Калібр” та інше: чим Росія атакувала Київ з початку року

Previous post ???? СБУ затримала «ексрегіонала»-агента фсб, який наводив авіабомби рф на Сумщину …
Next post Реал Манчестер Сіті — котирування букмекерів — ставки на матч Ліги чемпіонів 9 квітня