Зеленський провів Ставку, пріоритет – Харків, захист міста від російських ударів | новини України

Президент розповів, що будуть окремі завдання для дипломатів щодо роботи з партнерами заради нових систем ППО для України

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Зеленський провів Ставку, пріоритет – Харків, захист міста від російських ударів
Володимир Зеленський (Фото: ВП)

Президент Володимир Зеленський провів Ставку, основним питанням залишається Харків, зокрема, захист міста від російських ударів.

За словами Зеленського, також важливим питанням залишається можливість зміцнити українську протиповітряну оборону навколо міста та засоби радіоелектронної боротьби в Харківській області.

Президент наголосив, що будуть окремі завдання для українських дипломатів щодо роботи з партнерами заради нових систем ППО для України.

“Я вдячний усім, хто на центральному рівні та у самому Харкові, у Харківській області максимально активно працює, щоб відновити для людей можливість нормально жити”, – зазначив глава держави.

Він також заслухав доповіді військових з фізичного захисту об'єктів енергетики та результативності збивання дронів і ракет.

Зеленський розповів, що главкою Збройних сил України Олександр Сирський надав інформацію про ситуацію на основних бойових напрямках.

“Тримаємо позиції. Головне зараз – ефективна логістика. Розвідка та спеціальні служби працюють над новими кроками для зменшення російського потенціалу війни”, – додав він.

  • Росія останнім часом повернулася до активного обстрілу Харкова, другого за величиною міста України. Там знищено практично всю енергетичну інфраструктуру.
  • 5 квітня в інтерв'ю Politico глава президентського Офісу заявив, що Росія готується до великого наступу, тому завдає ударів по Україні останні три тижні.
  • Наступного дня в Офісі прокоментували заяву щодо масованих російських обстрілів як “підготовки до наступу на Харків” – наголосили, що у заяві не йшлося про наступ на місто. На думку президента Володимира Зеленського, з погляду оборонних рубежів та військ Харків захищений від російських загарбників.

Читайте також: Зеленський: Готуємо відповідь Росії за удари по Харкову

Previous post ???? СБУ викрила нові «схеми для ухилянтів»: серед фігурантів – очільник ВЛК та мобі…
Next post Директор Академії “Кривбасу” Олег Чайка шокований діями скаутів, які переманюють гравців