МВС оголосило у розшук журналіста Михайла Зигаря

МВС Росії оголосило у розшук журналіста та письменника Михайла Зигаря. Про це у вівторок написала, зокрема, “Медіазон”. Видання зазначає, що звернуло увагу на картку розшуку у базі міністерства.

Згідно з цією інформацією, Зигаря розшукують за кримінальною статтею. У зв'язку із чим проти нього порушили кримінальну справу, не уточнюється.

У середині березня агентство “РІА Новини” з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомило, що стосовно колишнього головного редактора телеканалу “Дощ” Зигаря Слідчий комітет порушив кримінальну справу за статтею про так звані фейки про армію.

Про кримінальну справу проти Зигаря писав також телеграм-канал Shot та нинішній головний редактор “Дощу” Тихон Дзядко. Він стверджував без вказівки на джерело, що справу порушили “як і в більшості випадків – за публікацію про злочини російської армії в Бучі”. Сам Зигар повідомлення не коментував.

Наприкінці березня Псковський міський суд відмовився розглядати складений на Зигара адміністративний протокол про “дискредитацію” армії. Що саме стало приводом для нього, невідомо, пише “Медіазон”.

  • Михайло Зигар зараз живе за кордоном. Він активно виступає проти російського вторгнення в Україну, а також бере участь у дискусіях щодо можливого майбутнього Росії. 2022 року російський Мін'юст оголосив Зигаря “іноземним агентом. Журналіст намагався оскаржити цей статус, але Замоскворецький суд Москви позов відхилив.
Previous post Демобілізацію і ротацію депутати розглянуть окремим законопроєктом – LB.ua
Next post З мобілізаційного законопроєкту прибрали демобілізацію. Про це просили Сирський і Умєров – джерела