Демобілізацію прибрали із нового законопроекту, буде врегульовано окремо – нардепи | новини України

доповнено

Раніше планувалося встановити граничний термін – 36 місяців служби

Артем Джеріпа

Артем Джеріпа

Редактор новин

Aся Прокаєва

Aся Прокаєва

Кореспондент LIGA.net

Євгенія Мазур

Євгенія Мазур

Спеціальний кореспондент LIGA.net

Демобілізацію прибрали з нового законопроекту, буде врегульовано окремо – нардепи
Ілюстративне фото: Depositphotos

З нового мобілізаційного законопроекту прибрали положення, що регулювали питання демобілізації. Про це ЛІГА.net повідомила нардеп від Голосу Соломія Бобровська, член парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони.

Помічник одного з нардепів на правах анонімності повідомив LIGA.net, що суперечки з цього приводу тривали досі. Водночас він не знає, чи ухвалили законопроект без демобілізації, оскільки він пішов раніше.

Нардеп від Слуги народу Олександр Федієнко о 20:48 написав, що понад три години голова комітету читає висновок щодо мобілізаційного законопроекту — у документі понад 115 сторінок тексту.

Раніше планувалося встановити граничний термін – 36 місяців служби до демобілізації.

ДОДАТКОВО о 21:08. Кабінет міністрів ухвалив рішення про звернення щодо демобілізації до Ради — воно має бути врегульовано окремим законом, його проект має розробити уряд. Про це ЛІГА.net повідомив нардеп від СН Федір Веніславський.

Читайте також: Вік призову знижено до 25 – Зеленський підписав закон

ДОДАТКОВО о 21:20. В Управлінні зв'язків із громадськістю ЗСУ поки немає інформації про те, що головком Олександр Сирський клопотав, щоб питання демобілізації розглядали окремо від мобілізаційного законопроекту. Про це повідомив ЛІГА.net начальник Управления полковник Богдан Сеник.

ДОДАТКОВО о 21:25. Нардеп Федієнко повідомив, що після консультацій із Сирським комітет погодився врахувати позицію головкому.

Уряд зобов'язаний внести на розгляд парламенту окремий законопроект із положеннями щодо демобілізації.

Також Федієнко опублікував звернення Сирського з цього питання до міністра оборони Рустема Умерова, відповідний документ від останнього до уряду та рішення прем'єра Дениса Шмигаля погодитися з пропозицією оборонного відомства.

Фото: Олександр Федієнко
Фото: Олександр Федієнко
Фото: Олександр Федієнко
Фото: Олександр Федієнко
Фото: Олександр Федієнко
Фото: Олександр Федієнко
  • Верховна Рада ухвалила законопроект №10449 про мобілізацію у першому читанні. Загалом його мають розглянути на пленарному тижні 10-12 квітня.
  • Комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки завершив розгляд усіх 4269 поправок до законопроекту про мобілізацію і зараз займається зведенням їх до таблиці другого читання.
  • Учора нардеп від СН Ігор Копитін повідомив ЛІГА.netщо поки що немає остаточного рішення комітету щодо законопроекту про мобілізацію, оскільки деякі спірні моменти досі не погоджені.

Читайте також: Зеленський закликав Раду не вихолощувати зміни до мобілізації: Потрібен робочий закон

Previous post За Україну воюють добровольці з Колумбії
Next post У Болгарії призначили тимчасовий уряд