Запорізький депутат заявив, що росіяни нібито увійшли до Роботино. Сили оборони спростували | новини України

Бійці 65 окремої механізованої бригади та суміжних підрозділів утримують населений пункт

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Запорізький депутат заявив, що росіяни нібито увійшли до Роботино.  Сили оборони спростували
Фото: Генштаб ЗСУ

Депутат Запорізької обласної ради Сергій Лишенко заявив, що російській окупаційній армії нібито вдалося зайти до Роботино та закріпитися там. Сили оборони півдня спростували це запевнивши, що Україна повністю контролює цей населений пункт.

Увечері 9 квітня Лішенко в ефірі Еспресо TV заявив, що ворог нібито зайшов у Роботино, там “тривають бої”. Така інформація почала тиражуватись Telegram каналами.

Сили оборони згодом відреагували, запевнивши, що бійці 65-ї окремої механізованої бригади та суміжних підрозділів утримують населений пункт.

І хоча до села справді регулярно заходять диверсійно-розвідувальні групи противника, які намагаються закріпитися, успіху у них немає, заявили у Силах оборони.

Українські військові відбивають атаки росіян ще на підступах до Роботиного, а розрізнені групи окупантів бійці знищують ударними дронами та мінометними розрахунками.

Сили оборони закликали не спиратися на “псевдоекспертні думки тих, хто не має відношення до реальної бойової роботи” та “не робити зайвого хайпа”.

Карта: DeepState
Карта: DeepState
  • 7 березня 2024 року спікер ОСУВ “Таврія” Ліховий зазначив, що на Таврійському напрямку фронту стає “гарячою” нова ділянка – Оріхівський напрямок. Там ворог намагається зрізати Роботинський відступ.
  • 13 березня головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що ситуація на Східному фронті залишається складною, загарбники зосереджують зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. У той же час активність росіян на інших ділянках фронту “помітно знизилася”. Ймовірно, це сталося через високий рівень втрат окупантів.

Читайте також: Ворог діє біля Роботиного, шукає слабкі місця, залучає бронетехніку до штурмів – Нацгвардія

Previous post Яке сьогодні свято 10 квітня 2024 — що не можна робити, традиції
Next post В ISW прокоментували візит Лаврова до Китаю