The Guardian: Кемерону не вдалося зустрітися зі спікером Джонсоном і переконати Трампа | новини України

Кемерон сподівався, що Трамп дасть сигнал про зміну курсу, принаймні полегшивши йому шлях до зустрічі з Джонсоном, передає The Guardian.

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

The Guardian: Кемерону не вдалося зустрітися зі спікером Джонсоном і переконати Трампа
Девід Кемерон (Фото: ЕРА/Andy Rain)

Міністру закордонних справ Великобританії Девіду Кемерону, ймовірно, не вдалося переконати 45-го президента США Дональда Трампа розблокувати допомогу Україні у розмірі $60 млрд. Про це повідомляє The Guardian.

Під час приватної вечері в маєтку Трампа у Флориді Кемерон закликав Трампа визнати, що в інтересах США, щоб російський диктатор Володимир Путін не отримав “винагороду” за захоплення земель в Україні.

За інформацією видання, глава МЗС Британії не зміг зустрітися зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном, який має поставити законопроект за допомогою України на голосування.

Кемерон сподівався, що Трамп дасть сигнал про зміну курсу, принаймні полегшивши йому шлях до зустрічі з Джонсоном, передає The Guardian.

На спільній прес-конференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном британський міністр закордонних справ заявив, що приїхав до США не для того, щоб “читати лекції” чи втручатися у внутрішню американську політику.

У той же час Кемерон зазначив, що готовий відмовитися від “дипломатичної риторики”, тому що він дуже емоційно ставиться до того, що США та Європа повинні об'єднатися для захисту України від російської агресії.

  • З вересня 2023 року Конгрес США не може дійти згоди щодо бюджету на 2024 рік. Зокрема, немає консенсусу щодо фінансової підтримки України.
  • 22 лютого 2024 року Зеленський заявив, що американський Конгрес має схвалити подальшу допомогу Україні, інакше “дедалі більше наших героїчних хлопців буде у лікарнях”.
  • 21 березня демократи у Конгресі США почали підтримувати ініціативу республіканців щодо надання Україні допомоги у кредит.
  • 1 квітня спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що у питанні допомоги Україні, яке має бути винесене на голосування після великодніх канікул, будуть деякі “важливі нововведення”.

Читайте також: Держдеп США схвалив Україні екстрений продаж комплектуючих для ЗРК Hawk на $138 млн

Previous post Субсидія в Україні — отримувати можна в 46 банках та на пошті
Next post Продаж авто зараз – за якими ознаками зрозуміти, що від машини треба позбутися