Російська ракетно-дронова атака. Збито 14 “шахедів” вночі та дві Х-59 – увечері | новини України

Росія атакувала “Іскандер-М”, “Іскандер-К”, Х-59 та “шахедами”. Повітряні сили розповіли, скільки збили

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Російська ракетно-дронова атака.  Збито 14 "шахедів" вночі та дві Х-59 – увечері
Полювання на ''шахеди'' (Фото: Анатолій Штефан)

Увечері 9 квітня та вночі на 10-ті Росія атакувала Україну ударними безпілотниками та різними типами ракет. Повітряні сили Збройних Сил України повідомили, що було збито 14 ворожих безпілотників та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Зокрема, за даними військових, окупанти направили 17 дронів-камікадзе з мису Чауда, з яких 14 вдалося збити українську протиповітряну оборону.

Крім того, ворог атакував Україну двома крилатими ракетами “Іскандер-К” та однією балістичною “Іскандер-М” з території тимчасово окупованого Криму.

Увечері Сили ППО збили над Одеською областю дві керовані авіаційні ракети Х-59.

  • Росія останнім часом повернулася до активного обстрілу Харкова, другого за величиною міста України. Там знищено практично всю енергетичну інфраструктуру.
  • 5 квітня в інтерв'ю Politico глава Офісу президента заявив, що Росія готується до великого наступу, тому завдає ударів по Україні останні три тижні.
  • Наступного дня в ОП прокоментували заяву щодо масованих російських обстрілів як “підготовки до наступу на Харків” – наголосили, що у заяві не йшлося про наступ на місто. На думку президента Володимира Зеленського, з погляду оборонних рубежів та військ Харків захищений від російських загарбників.

Читайте також: Держдеп США схвалив Україні екстрений продаж комплектуючих для ЗРК Hawk на $138 млн

Previous post Хочу, щоб мої онуки не знали, що таке війна
Next post Очищення сажового фільтру – як це може підвищити економічність авто