Демобілізацію прибрали із законопроекту. Командир роти “Гонор”: Нечесно, але ми всі винні | новини України

На думку Олександра Ябчанки, за “невиконану роботу” над законопроектом відповідальні не лише нардепи, а й громадяни, які їх обрали.

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Демобілізацію прибрали із законопроекту.  Командир роти "Гонорея": Нечесно, але ми всі винні
Олександр Ябчанка (Фото: Facebook військового)

9 квітня із нового мобілізаційного законопроекту прибрали положення, що регулювали питання демобілізації. Командир роти “Гонор” 1-го окремого батальйону “Вовки Да Вінчі” Олександр Ябчанка заявив в ефірі Радіо Свобода, що це несправедливо стосовно людей, які воюють не перший рік, але за це відповідальні не лише нардепи, а й їхні виборці.

На прохання прокоментувати, як на новину відреагували військові та особисто Ябчанка, він сказав: “Я не думаю про якусь конкретну норму. Я нагадаю, що саме ми, громадяни України, надали народним депутатам повноваження”.

“Чому я на цьому наголошую? Не знімаємо відповідальності з себе: це ми їх обрали, а вони не зробили роботу, яку мали виконати вже давно. Ось так я сприймаю переважну більшість новин, пов'язаних із законом про мобілізацію”, – висловився військовий.

Повертаючись до теми положення про демобілізацію, Ябчанка сказав, що “це нечесно стосовно тих людей, які воюють не перший рік”.

Водночас командир “Гонора” заявив, що зараз є й важливіші справи, ніж справедливість військових.

“Найважливіше – це перемогти у цій війні”, – зазначив він.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про звернення щодо демобілізації до Ради — воно має бути врегульовано окремим законом, його проект має розробити уряд. Про це 9 квітня ЛІГА.net повідомив нардеп від СН Федір Веніславський.

  • Верховна Рада ухвалила законопроект №10449 про мобілізацію у першому читанні. Загалом його мають розглянути на пленарному тижні 10-12 квітня.
  • Комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки завершив розгляд усіх 4269 поправок до законопроекту про мобілізацію і зараз займається зведенням їх до таблиці другого читання.
  • 8 квітня нардеп від СН Ігор Копитін повідомив LIGA.net, що поки що немає остаточного рішення комітету з законопроекту про мобілізацію, адже деякі суперечливі моменти досі не погоджені.

Читайте також: Шмигаль доручив міністерствам внести оновлену, “справедливішу” постанову про бронювання

Previous post ​У Костянтинівці шукають під завалами жінку з дитиною
Next post Fitch погіршило прогноз рейтингу Китаю до негативного новини України