ЗРК Hawk – держдеп США схвалив продаж комплектування України | новини України

У Держдепі заявили, що Україна потребує терміново технічної підтримки зазначених ракетних систем

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Держдеп США схвалив Україні екстрений продаж комплектуючих для ЗРК Hawk на $138 млн
ЗРК HAWK (Фото: Defence Express)

Державний департамент США дав дозвіл на екстрений продаж комплектуючих для ракетних комплексів Hawk для України на $138 млн. Про це повідомляє Associated Press.

“Україні терміново необхідно збільшити свої можливості щодо захисту від російських ракетних ударів та повітряних можливостей російських сил”, – йдеться у меморандумі Держдепу США.

Там зазначили, що “збереження та підтримка системи озброєння Hawk посилить здатність України захищати свій народ та захистити критичну інфраструктуру”.

Роботи з оновлення систем Hawk будуть виконувати підрядники базується в Массачусетсі RTX Corporation, раніше відомої як Raytheon, і PROJECTXYZ, що базується в Хантсвіллі, штат Алабама.

Необхідні для ремонту систем деталі будуть отримані зі складу армії США, пожертв третіх країн, готових комерційних компонентів та нового виробництва, додали у Держдепі.

ДОВІДКА

MIM-23 HAWK – мобільна система ракетного перехоплення, розроблена у 1950-х роках американською компанією Raytheon, її модифікації випускалися до 1996 року. Призначена для перехоплення повітряних цілей за радарним наведенням. У різних модифікаціях комплекс залишався на озброєнні США до 2002 року. Використовувався у військових діях на Близькому Сході, переважно Ізраїлем та Іраком. Залишається на озброєнні армій низки країн.

  • Росія останнім часом повернулася до активного обстрілу Харкова, другого за величиною міста України. Там знищено практично всю енергетичну інфраструктуру.
  • 5 квітня в інтерв'ю Politico глава Офісу президента заявив, що Росія готується до великого наступу, тому завдає ударів по Україні останні три тижні.
  • Наступного дня в ОП прокоментували заяву щодо масованих російських обстрілів як “підготовки до наступу на Харків” – наголосили, що у заяві не йшлося про наступ на місто. На думку президента Володимира Зеленського, з погляду оборонних рубежів та військ Харків захищений від російських загарбників.

Також читайте: Patriot для України. Бербок каже, що у Німеччині систем майже немає, треба шукати далі

Previous post ???? На світлинах – машина механізованого розмінування Armtrac 400 Наразі ця техніка пра…
Next post Законопроєкт про мобілізацію – військовим можуть надати сертифікат на придбання авто