Серед українців, які вірять у перемогу, 34,5% впевнені: відбудеться за один-два роки – опитування | новини України

Водночас 22% опитаних вірять, що Україна переможе у війні до кінця 2024 року

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Серед українців, які вірять у перемогу, 34,5% впевнені: відбудеться за один-два роки – опитування
Прапор України (Фото: EPA)

Більшість українців (83%) вірять у перемогу у війні, з них 34,5% вважають, що вона настане за один чи два роки. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Порівняно з попередніми опитуваннями, очікувані терміни настання перемоги стають віддаленішими.

За даними опитування, серед тих, хто вірить у перемогу, 22% вважають, що вона відбудеться до кінця цього року, тоді як у лютому-березні 2023 року 50% вважали, що перемога настане до кінця 2023-го.

Також 34,5% респондентів вважають, що перемога настане за один-два роки, тоді як у лютому-березні 2023 року – 26%.

Скриншот: Центр Разумкова
Скриншот: Центр Разумкова

Українців також спитали, що особисто вони розглядають як перемогу у війні. 45,5% тих, хто вірить у перемогу, відповіли, що перемогою можна буде вважати вигнання російських військ з усієї території України та відновлення кордонів станом на січень 2014 року.

За даними аналітиків, ще 23% вважатимуть перемогою знищення російської армії та сприяння повстанню/розпаду всередині Росії. 11% вважатимуть перемогою відновлення статус-кво станом на 23 лютого 2022 року.

Крім цього, 9% респондентів вважатимуть перемогою вигнання російських військ з усієї території України, крім окупованого Криму, а 6% – припинення війни, навіть якщо російська армія залишиться на територіях, які були захоплені внаслідок повномасштабного вторгнення.

ДОВІДКА.

Опитування проводилося з 21 по 27 березня 2024 року в рамках програми, яку фінансує Агентство США з міжнародного розвитку. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2020 респондентів віком від 18 років, які проживають на підконтрольній Україні території. Помилка вибірки не перевищує 2,3%, але додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

  • 22 січня КМІС опублікував дослідження, що свідчить про те, що українську націю об'єднано. Так вважають 69% українців. 25% заявили, що на їхню думку, в українському суспільстві відбувається розкол.
  • 21 лютого КМІС оприлюднив результати опитування, згідно з яким майже 90% українців вірять у перемогу України у війні. Лише 4% респондентів більш імовірно чи безперечно переконані, що переможе Росія.

Читайте також: Сирському довіряють 40% українців. Водночас 35% не чули про нього до лютого

Previous post На Львівщині військовий, правоохоронець і син судді вигадали, як нажитися на ухилянтах
Next post Бій між екс-чемпіоном світу Гвоздиком та володарем тимчасового титулу WBC Бенавідесом відбудеться 22 червня.