Китайське МЗС – США: Не сприймаємо “критики чи тиск” через свої зв'язки з Росією | новини України

10 квітня США попередили, що вважатимуть Китай відповідальним, якщо Росії вдасться досягти успіхів в Україні

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Китайське МЗС – США: Не сприймаємо "критики чи тиску" через свої зв'язки з Росією
Мао Нін (Фото: EPA)

10 квітня Китай відреагував на слова заступника держсекретаря США Курта Кемпбелла про відповідальність Пекіна за успіхи РФ в Україні, заявивши, що не сприйматиме “критику чи тиск” через свої зв'язки з Москвою. Про це заявила речниця Міністерства закордонних справ КНР Мао Нін, її слова цитує видання Barron's.

Нін підкреслила, що Китай та Росія мають право на “нормальну економічну та торговельну співпрацю”.

“Такій співпраці не можна перешкоджати або обмежувати її, і Китай також не сприймає критики або тиску”, – акцентувала вона.

У Китаї наголосили, що він завжди “грав конструктивну роль” у пошуках врегулювання “української кризи” (так Китай називає війну Росії проти України).

“Якщо будь-яка країна справді стурбована світом в Україні і сподівається на якнайшвидше завершення кризи, вона має спочатку замислитися над першопричинами кризи”, – підсумувала Мао Нін.

10 квітня США попередили, що вважають Китай відповідальним, якщо Росії вдасться досягти успіхів в Україні на тлі поглиблення співпраці Москви і Пекіна.

Читайте також: Китай виступив за проведення мирної конференції щодо України, але за участю Росії

  • 20 березня Кулеба заявив, що Китай може відіграти ключову роль у завершенні війни, оскільки має “особливі” відносини з Росією.
  • 3 квітня генсек НАТО Столтенберг сказав, що азіатські “друзі” Росії є життєво важливими для продовження її агресії проти України, адже вони надають країні військову допомогу.
  • 5 квітня представник Пентагону заявив, що кожна країна сама обирає, з ким співпрацювати, коментуючи партнерство Росії та Китаю.
  • 6 квітня глава Мінфіну США Джанет Йеллен попередила Пекін про наслідки для китайських компаній за їхню підтримку РФ у війні.

Читайте також: У Китаї заявили, що “не шукають вигоди” від війни в Україні

Previous post Звірства росіян у Бучі: ідентифікували ще двох окупантів — новини на LB.ua
Next post Гра Смута – Віталій Мілонов розкритикував розробників та звинуватив Польщу