У Білому домі пояснили, чому не допомагатимуть Україні у захисті неба, як Ізраїлю | новини України

Джон Кірбі вважає, що залучення сил НАТО до конфлікту з Росією було б небезпечною ескалацією.

Тетяна Ланчуківська

Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

У Білому домі пояснили, чому не допомагатимуть Україні у захисті неба, як Ізраїлю
Джон Кірбі (Фото: EPA)

Американські винищувачі не братимуть участі у відображенні повітряних атак Росії в Україні, оскільки робили це для Ізраїлю, допомагаючи відбивати іранську масовану атаку в ніч проти 14 квітня. Про це на брифінгу повідомив координатор із стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

“Різні конфлікти, інший повітряний простір, інша картина загроз”, – сказав Кірбі.

Він заявив, що безпосереднє залучення сил НАТО до конфлікту з Росією було б небезпечною ескалацією.

Кірбі підкреслив, що на початку повномасштабної війни РФ проти України президент США Джо Байден чітко дав зрозуміти, що країна не братиме участі у бойових діях.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США підкреслив, що Вашингтон постачав Україні кошти, яких країна потребує, щоб захистити свій повітряний простір.

“Ми не можемо зробити це зараз, тому що ми не маємо додаткового фінансування, в якому вони [украинцы] так відчайдушно потребують”, – сказав Кірбі, маючи на увазі пакет допомоги, заблокований в американському Конгресі.

  • Пізно увечері 13 квітня 2024 року прес-служба ЦАХАЛ повідомила, що Іран. запустив зі своєї території безпілотники у бік Ізраїлю
  • Американський президент Джо Байден публічно заявив, що війська США допомогли Ізраїлю збити майже всі безпілотники та ракети, запущені Іраном.
  • Міністерство закордонних справ засудило масовану атаку Ірану на Ізраїль, закликавши не допустити масштабнішого регіонального конфлікту.
  • 15 квітня американські сили на Близькому Сході заявили, що під час масованої повітряної атаки Ірану по території Ізраїлю перехопили щонайменше шість балістичних ракет і понад 80 ударних безпілотників.

Читайте також: Зеленський порівняв Україну з Ізраїлем: Для захисту від терору достатньо політичної волі

Previous post Пентагон: Україні терміново треба надати засоби ППО – новини LB.ua
Next post У Тбілісі поліція затримала 14 людей на мітингу проти «закону про іноагентів»