Єврокомісія схвалила план реформ України на виділення 50 млдр євро | новини України

У Єврокомісії зазначили, що виплати будуть при реалізації узгоджених кроків щодо реформ та інвестицій, а також дотримання механізмів демократії.

Влада Дубік

Влада Дубік

Редактор новин LIGA.net

Єврокомісія схвалила план реформ України для виділення 50 млдр євро
Прапор України та Євросоюзу (Фото: Depositphotos)

Європейська комісія схвалила план реформ українського уряду, який відкриє шлях до виділення Україні 50 млрд євро в рамках програми Ukraine Facility. Про це повідомили у прес-службі органу.

У Єврокомісії наголосили, що позитивно оцінюють український план комплексної стратегії реформ та інвестицій держави на наступні чотири роки.

“Фінансування в рамках програми допоможе Україні підтримувати роботу адміністрації, виплачувати зарплати та пенсії, надавати базові державні послуги, а також підтримувати поновлення та реконструкцію, доки країна продовжує захищатися від російської агресії”, – йдеться у повідомленні органу.

Виплати здійснюватимуться, як зазначили у Єврокомісії, при реалізації узгоджених кроків щодо майбутніх реформ та інвестицій, а також дотримання демократичних механізмів.

Згідно з оцінкою виконавчого органу ЄС, український план реформ відповідає цілям Ukraine Facility, що сприятиме стійкому економічному зростанню та залученню інвестицій для посилення потенціалу зростання країни у середній та довгостроковій перспективі.

У Єврокомісії розповіли, що план визначає 69 реформ та 10 інвестицій, розбитих на 146 якісних та кількісних показників, що включають 15 сфер, серед яких енергетика, сільське господарство, транспорт, “зелений” та цифровий перехід, людський капітал, а також державні підприємства, бізнес -сфера, державні фінанси та децентралізація.

“Позитивна оцінка Єврокомісією українського плану відкриє шлях до регулярних виплат у рамках українського фонду. Цією пропозицією ми ще раз демонструємо, що Європа буде з Україною стільки, скільки буде потрібно, і що ми готові надати таку необхідну фінансову підтримку”, – сказала глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Previous post Крим: у Сімферополі демонтували купол Кафедрального собору – новини LB.ua
Next post У Тбілісі затримують учасників протесту проти закону про “іноагентів”