ГУР та зовнішня розвідка доповіли Зеленському про плани росіян наступати навесні та влітку | новини України

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов та голова Служби зовнішньої розвідки Олег Іващенко доповіли про плани росіян посилювати наступ навесні та влітку. Про це повідомив президент Володимир Зеленський за підсумками чергового засідання Ставки верховного головнокомандувача.

“Дві важливі доповіді розвідок – керівника Служби зовнішньої розвідки Іващенка та керівника ГУР Буданова – з приводу російських дій навесні та влітку. Того, до чого ми маємо бути готові – у всіх форматах можливих ворожих дій. Очевидно, що безумство в Кремлі досі сильне , окупант намагатиметься посилити штурмові дії, наступальні”, – сказав Зеленський.

Він запевнив, що Україна відповідатиме росіянам.

Президент також повідомив, що головком ЗСУ Олександр Сирський на Ставці розповів про ті напрямки, де зараз найбільше гаряче.

“Особлива увага – боям за Годинник Яр, боям на Покровському напрямку, на Куп'янському”, – повідомив Зеленський.

Міністр оборони Рустем Умеров доповів про реалізацію контрактів на постачання снарядів та дронів, а також систем радіоелектронної боротьби.

“Була сьогодні на Ставці окрема та детальна розмова про застосування РЕБ, про захист критичної інфраструктури. Це стосується, зокрема, енергетики – того, що захищено, і того, що було, на жаль, захищено недостатньо. Будуть відповідні висновки”, – запевнив президент.

  • 30 березня британська розвідка повідомила, що Росія, ймовірно, мобілізує до лав окупантів по 30 000 осіб щомісяця для поповнення втрат у живій силі.
  • 3 квітня Зеленський заявив, що росіяни планують набрати 300 тисяч додаткових військових на початок літа. Однак, за його словами, Україна не потребує заклику 500 000 бійців, як це було обговорено раніше.
  • 5 квітня в інтерв'ю Politico глава президентського Офісу заявив, що Росія готується до великого наступу і тому завдає ударів по Україні останні тижні.
  • Наступного дня в ОП прокоментували заяву щодо масованих російських обстрілів як “підготовки до наступу на Харків” – наголосили, що у заяві не йшлося про наступ на місто. На думку Зеленського, з погляду оборонних рубежів та військ Харків захищений від російських загарбників.

Читайте також: Буданов прогнозує, що Росія у травні-червні спробує піти на Покровськ

Previous post Білий дім не підтримає законопроект про допомогу лише Ізраїлю — Політика
Next post У Держдепартаменті відповіли, чому союзники не захищають Україну від ракет і дронів, як Ізраїль