Зеленський порівняв Україну з Ізраїлем: Для захисту від терору достатньо політичної волі новини України

Президент зазначив, що дії союзників в Ізраїлі не допустили успіху терору.

Тетяна Ланчуківська

Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Зеленський порівняв Україну з Ізраїлем: Для захисту від терору достатньо політичної волі
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)

Президент Володимир Зеленський провів аналогію між Ізраїлем та Україною, які не є членами НАТО, і заявив, що для захисту від терору достатньо політичної волі. Із такою заявою український лідер виступив за підсумками засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Зеленський зазначив, що фізичний захист не може повністю вберегти від ударів терористів деякі об'єкти, проте це може зробити “досить ефективна” система протиповітряної оборони.

Він подякував союзникам, які відгукнулися на заклики Києва підтримати український повітряний щит. Але інтенсивність російських атак, за словами Зеленського, потребує більшого єднання.

Президент наголосив: захистивши Ізраїль, світ продемонстрував, що “саме таке єднання не тільки можливе, а й на 100% ефективно”.

“Рішучі дії союзників не допустили успіху терору та втрати інфраструктури і змусили агресора охолонути. Те ж саме й у захисті від терору України, яка, як і Ізраїль, не є членом НАТО. І для цього не потрібна активація п'ятої статті, достатньо лише політичної волі “, – зазначив Зеленський.

На засіданні Ставки Зеленський заслухав доповідь головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського щодо ситуації на фронті, керівника Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка та начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова про можливі дії ворога, а також міністра оборони Русема Умерова та дронів.

Крім того, під час Ставки віце-прем'єр Олександр Кубраков доповів про захист критичної інфраструктури, особливо у прифронтових та прикордонних регіонах.

  • Пізно увечері 13 квітня 2024 року прес-служба ЦАХАЛ повідомила, що Іран запустив зі своєї території безпілотники у бік Ізраїлю.
  • Американський президент Джо Байден публічно заявив, що війська США допомогли Ізраїлю збити майже всі безпілотники та ракети, запущені Іраном.
  • Міністерство закордонних справ засудило масовану атаку Ірану на Ізраїль, закликавши не допустити масштабнішого регіонального конфлікту.
  • 15 квітня американські сили на Близькому Сході заявили, що під час масованої повітряної атаки Ірану по території Ізраїлю перехопили щонайменше шість балістичних ракет і понад 80 ударних безпілотників.

Читайте також: Зеленський про напад Ірану на Ізраїль та про допомогу Україні: Не можна втрачати більше часу

Previous post Ядерна війна Ірану та Ізраїлю – якою вона може бути і чи буде взагалі
Next post У Росії бульдозерами знесли єдиний храм ПЦУ