У ГУР заявили, що Росія проводить ІПСГ у TikTok, вихваляючи “уклоністів” | новини України

У Головному управлінні розвідки Міноборони стверджують, що Росія запустила інформаційно-психологічну операцію, основним меседжем якої є вихваляння уклоністів у соцмережах.

Як зазначають у розвідувальному органі, останнім часом у TikTok та інших соцмережах з'являються ролики, на яких нібито українські чоловіки знімають відео за кордоном на відпочинку та називають себе “ухилистами”.

Подібний контент набирає перегляди та коментарі аудиторії – схвальні та критичні, але дискусії під цими відео лише просувають їх у тренди, зазначили у ГУР.

Як стверджують у розвідці, для такого контенту було одночасно створено “народні” пісні, в текстах яких простежується основний меседж – вихваляння “уклоністів”.

У розвідувальному органі вважають, що синхронність появи численних пісень і відео, що “героїзують” чоловіків, які “відмовляються захищати власну країну”, анонімність їх авторів та просування контенту організованими групами ботів свідчить про “цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію”.

“Ця ІПСО – класична технологія розколу суспільства, коли з одного боку є “оборонці”, а є “ухиляючі”. Мета таких дій ворога – зірвати мобілізацію, збільшити напругу в суспільстві через внутрішні протистояння”, – зазначили в ГУР.

У розвідці зазначили, що російська пропаганда не припиняє спроби підірвати українське суспільство зсередини, застосовуючи для цього будь-які методи.

“Закликаємо всіх критично ставитися до інформації, що надходить з анонімних джерел, і завжди пам'ятати, що можливістю жити і, зокрема, споживати різноманітний контент у соцмережах ми зобов'язані лише захисникам України”, – додали в органі.

  • 28 листопада 2023 року стало відомо, що росіяни виділили $1,5 млрд на інформаційну операцію “Майдан-3”, з них $250 млн – на ведення в Telegram.
  • 27 лютого 2024 року Комітет з розвідки за президента України заявив, що російська спецоперація “Майдан-3” досягне кульмінації у березні-травні 2024 року.
  • 29 лютого ГУР заявило, що має списки людей, за якими “працюють” росіяни в рамках спецоперації “Майдан-3”, щоб залучити їх до поширення своєї риторики та вплинути на суспільно-політичну ситуацію в Україні.
Previous post ???? #ГУРінформує ‼️ «Ухилянт» ― москва проводить чергову інформаційну операцію пр…
Next post 18-річний нападник київського Динамо Матвій Пономаренко може перейти до закордонного клубу