Франція запросить Росію на річницю висадки союзників у Нормандії – Europe 1 | новини України

Запрошення буде направлено до дипломатичного представництва РФ у Франції

Тетяна Ланчуківська

Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Франція запросить Росію на річницю висадки союзників у Нормандії - Europe 1
79-та річниця висадки в Нормандії (Фото: EPA)

Франція запросить російську делегацію на урочистості з нагоди 80-річчя висадки союзників у Нормандії. Про це повідомила радіостанція Europe 1 з посиланням на неназваних співрозмовників, знайомих із рішенням французької влади.

У матеріалі йдеться про те, що російська делегація буде представлена ​​в Нормандії 6 червня, якщо Москва прийме запрошення Єлисейського палацу.

Запрошення буде направлено до дипломатичного представництва Росії у Франції.

Хто у такому разі представлятиме РФ на урочистостях, невідомо, адже Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна.

ДОВІДКА

Висадка союзників у Нормандії – десантна операція, проведена 6 червня 1944 року під час Другої світової війни силами союзників: США, Великобританії та Канади. Метою висадки було відкриття Другого фронту у Європі та звільнення західної частини континенту від нацистської окупації. Захоплення кількох плацдармів у Франції дозволило розгорнути наступ і витіснити німецькі війська.

  • 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна та уповноваженої з прав дитини в РФ Марії Львівської-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.
  • 19 липня стало відомо, що Путін не візьме участі у саміті БРІКС у Південній Африці через побоювання, що ПАР виконає ордер МКС.

Читайте також: Дзвінок Лікарню – Шойгу. МЗС Франції: Розмови з Росією більше не на користь країни

Previous post СБУ повідомила про підозру взятому в полон бойовику РФ
Next post Голкіпер збірної України Анатолій Трубін зробив пропозицію руки та серця своїй коханій дівчині