Дев'ять головних новин України та світу на 21:00 16 квітня | новини України

Зеленський підписав закон про мобілізацію, речник Палати представників Конгресу США Джонсон хоче розділити допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Дев'ять головних новин України та світу на 21:00 16 квітня
Володимир Зеленський (Фото: ВП)

1. Зеленський підписав закон про мобілізацію: основні положення документа. 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію Про це стало відомо із картки законопроекту №10449 на сайті парламенту(Детальніше).

2. Джонсон представив план: розділити допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що розіб'є законопроект про допомогу союзникам на чотири окремі частини(Детальніше).

3. Шольц зустрівся із Сі Цзіньпіном у Пекіні. На порядку денному – війна в Україні. Канцлер Німеччини Олаф Шольц 16 квітня зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні. Про це повідомило інформаційне агентство Xinhua(Детальніше).

4. “У нас закінчились ракети”. Зеленський назвав причину знищення Трипільської ТЕС. Росія під час повітряної атаки 11 квітня запустила по Трипільській тепловій електростанції 11 ракет. Українська протиповітряна оборона збила перші сім, а згодом просто закінчилися ракети для захисту станції. Про це в інтерв'ю PBS сказав президент Володимир Зеленський(Детальніше).

5. СБУ знищила російську РЛС “Небо-У”, яка контролювала небо на 700 км углиб України. Бійці Служби безпеки України вразили російський радіолокаційний комплекс далекої дії “Небо-У” у Брянській області, який контролював небо на 700 км углиб України. Про це ЛІГА.net повідомив співрозмовник у СБУ(Детальніше).

6. Борель про відновлення зруйнованих Росією українських ТЕС: Дешевше купити системи Patriot. Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що дешевше купити американські системи протиповітряної оборони Patriot, аніж відновлювати Трипільську електростанцію, яку зруйнувала Росія. Про це він повідомив в інтерв'ю газеті Le Monde.(Детальніше).

7. НАБУ розслідує багатомільйонну схему на Чернівецькій митниці. Фігурує її екс-начальник. Національне антикорупційне бюро виявило масштабну корупційну схему мінімізації митних платежів на посаді “Вадул-Сірет” Чернівецької митниці, збитки від якої для держави оцінюються у 290 млн. грн. Про це повідомила прес-служба бюро(Детальніше).

8. Польські фермери повністю розблокували один із пунктів пропуску на кордоні з Україною. Польські фермери зняли блокаду пункту пропуску “Угринів – Долгобичів”, повідомила Львівська митниця.(Детальніше).

9. Гладковський виїхав за кордон, НАБУ оголосило його у розшук. Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського, обвинуваченого у зловживаннях при закупівлі автомобілів для армії Про це повідомила прес-служба НАБУ (Детальніше).

Читайте текст дня:

Київміськбуд закінчує гроші на своє забезпечення. Звідки їх візьмуть

Previous post Ситуація на фронті 16 квітня. Дані Генштабу ЗСУ – новини на LB.ua
Next post Курс долара в Україні 16-19 квітня 2024 – коливання можуть сягати майже 40 гривень