У мережі опублікували записку спікера Палати представників Джонсона щодо допомоги України

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон представив план, який, на його думку, зможе вивести з багатомісячного глухого кута питання про виділення військової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Замість того, щоб розглядати асигнування на підтримку союзників єдиним пакетом, як це робилося раніше, Джонсон запропонував розбити їх на чотири окремі законопроекти.

Останній з них, як очікується, включатиме ініціативу щодо блокування TikTok, фінансування допомоги Україні за рахунок заморожених російських активів та надання частини цієї допомоги у вигляді кредитів.

У мережі з’явилася записка щодо України від спікера Джонсона. Загальний пакет допомоги Ізраїлю, Україні та операціях на Червоному морі, який нібито можуть ухвалити у найближчі тижні, становить $95,34 млрд, з яких $48,43 млрд призначено для України.

З цих грошей, які підуть на Україну, $19,85 млрд спрямують на поповнення арсеналу Пентагону, виснаженого внаслідок постачання в Україну. Ще $14,8 млрд призначено для зони відповідальності Європейського командування США (EUCOM AOR).

$13,8 млрд призначені для Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) на закупівлю зброї у США. $7,85 млрд перерахують безпосередньо уряду в Києві для макрофінансової підтримки бюджету.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив у крайньому інтервʼю PBS, що “без допомоги США шансів перемогти у нас не буде”.

Previous post ???? ????В Одесі відкрилася виставка світлин рятувальників з місць ворожих ударів На …
Next post Онлайн-казино: РНБО розгляне питання щодо їх роботи – новини LB.ua