WSJ: Спікера Джонсона знову закликають подати у відставку через питання допомоги Україні | новини України

Сам Майк Джонсон заявив, що не піде у відставку і вважає себе “спікером воєнного часу, що нелегко”

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

WSJ: Спікера Джонсона знову закликають подати у відставку через питання допомоги Україні
Майк Джонсон (Фото: ЕРА, CAROLINE BREHMAN)

Республіканець та критик допомоги Україні Томас Массі заявив, що приєднається до конгресменки-республіканки Марджорі Тейлор Грін у її клопотанні про відставку спікера Палати представників Майка Джонсона з посади. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Массі закликав Джонсона дозволити Республіканській партії обрати нового спікера, а потім піти у відставку. Раніше з такою пропозицією виступила Марджорі Тейлор Грін – прихильниця 45 президента США Дональда Трампа.

Цей крок Массі стався на тлі розчарування серед великого блоку консерваторів тим, що Джонсон неодноразово звертався до демократів із проханням допомогти вжити законопроекти для фінансування уряду та інших важливих заходів.

У свою чергу, демократи вже протягом місяця обіцяють урятувати спікера від звільнення, якщо той схвалить допомогу Україні.

Як пише WSJ, дедалі більше республіканців вказують на те, що вони розчарувалися у лідерстві Джонсона. Депутати висловлювали стурбованість щодо його пропозиції прийняти чотири окремі законопроекти, об'єднати їх і передати до Сенату.

У той же час, до кінця 16 квітня жоден інший республіканець не приєднався до пропозиції про відставку, і не було жодних ознак того, що хтось із законодавців міг би замінити Джонсона, якщо його буде усунено з посади.

Джонсон також заявив, що не піде у відставку.

“Я не піду у відставку, і, на мою думку, це абсурдне уявлення, що хтось може внести пропозицію про відставку, коли ми просто намагаємося виконувати свою роботу”, – сказав він, додавши, що вважає себе “спікером воєнного часу, а це нелегко.

16 квітня Джонсон заявив, що робота над одним із чотирьох окремих законопроектів щодо фінансування американської допомоги для України, Ізраїлю, Тайваню, а також щодо інших пріоритетів національної безпеки досі триває.

  • Під час своєї передвиборчої кампанії в Південній Кароліні екс-президент США Трамп запропонував позичити Україні гроші на військові потреби, допоки у Конгресі затримується затвердження подальшої підтримки для ЗСУ.

  • 14 березня спікер Палати представників Джонсон висунув таку саму пропозицію.

  • 21 березня стало відомо, що демократи в Конгресі США підтримують ініціативу республіканців щодо надання Україні допомоги у кредит.

Читайте також: Кірбі: Пропозиція Джонсона про допомогу “на перший погляд” відповідає запитам Білого дому

Previous post Яке сьогодні свято 17 квітня 2024 — що не можна робити, традиції
Next post Страхування авто в Україні – як перевірити, чи дійсний страховий поліс або КАСКО