Борель пояснив, чому союзники не збивають ракети над Україною новини України

Глава євродипломатії заявив, що ситуації в Україні та Ізраїлі не можна порівнювати

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

"Там немає наших авіабаз".  Борель пояснив, чому союзники не збивають ракети над Україною
Жозеп Боррель (Фото: ЕРА, Julien Warnand)

Європейські союзники не можуть збивати ракети та дрони над Україною так, як вони це робили для Ізраїлю, заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель. Він пояснив це наявністю військових баз європейських країн на Близькому Сході та їхньою відсутністю в Україні.

Відповідаючи на запитання, чому західні країни не можуть збивати повітряні цілі над Україною, Боррель сказав: “Це питання ставлять мені не вперше, це принципове питання. Якби я був на місці президента Зеленського, я б, звичайно, скористався можливістю згадати, що Україну теж бомбять і, можливо, більш ефективно”.

Проте, за його словами, не можна порівнювати ситуації в Україні та Ізраїлі.

“Удари Ірану проходили над авіабазами армій Франції, США, Великобританії та Йорданії. Вони діяли в порядку самооборони. В Україні такого немає. На українській території чи на території, над якою пролітають російські ракети, немає авіабаз Великобританії чи США, а тим більше Йорданії, звісно”, – пояснив Боррель.

Глава євродипломатії запевнив, що ЄС працює над посиленням протиповітряної оборони України, щоб вона могла самостійно відбивати російські атаки.

“У понеділок на Раді з міністрами оборони я сподіваюся, що можна буде взяти жорсткі та конкретні зобов'язання з цього питання”, – заявив Боррель.

  • Пізно увечері 13 квітня 2024 року прес-служба ЦАХАЛ повідомила, що Іран запустив зі своєї території безпілотники у бік Ізраїлю.
  • Американський президент Джо Байден публічно заявив, що війська США допомогли Ізраїлю збити майже всі безпілотники та ракети, запущені Іраном.
  • Міністерство закордонних справ засудило масовану атаку Ірану на Ізраїль, закликавши не допустити масштабнішого регіонального конфлікту.
  • 15 квітня американські сили на Близькому Сході заявили, що під час масованої повітряної атаки Ірану по території Ізраїлю перехопили щонайменше шість балістичних ракет і понад 80 ударних безпілотників.

Читайте також: Борель щодо відновлення зруйнованих Росією українських ТЕС: Дешевше купити системи Patriot

Previous post Як живе Харків під щоденними обстрілами
Next post Розмінування створює купу проблем аграріям – як проходить посівна у 2024 році