Нардеп Мережко: Індія не йде на контакт з Україною, хоч ми намагаємося | новини України

Олександр Мережко заявив LIGA.net, що Україна намагається вибудувати двосторонні відносини з Індією, але вона на контакт не йде

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Нардеп Мережко: Індія не йде на контакт з Україною, хоч ми намагаємося
Олександр Мережко (Фото: Facebook)

Україна намагається побудувати двосторонню комунікацію з Індією, але країна цурається, займаючи досить проросійську позицію, незважаючи на формальний нейтралітет. Про це ЛІГА.net заявив голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко.

“Ми намагалися зустрітися з представниками цієї держави, але марно. Чомусь вони ухиляються та займають досить проросійську позицію, хоча формально декларують нейтралітет”, – сказав він у недавньому інтерв'ю Укрінформу.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістки ЛІГА.netу чому саме проявляється проросійська позиція Індії, Мережко заявив: “По-перше, Індія закуповує у величезних кількостях російські енергоносії, ніж підтримує російську економіку”.

По-друге, за його словами, Індія не засуджує чітко та недвозначно агресію Росії проти України.

По-третє, Індія проводить спільні з Росією військові навчання, хоча заявляє про свій нейтралітет.

“На одній із асамблей Міжпарламентського союзу ми намагалися організувати двосторонню зустріч з індійською делегацією, але вони чомусь не погодилися на таку зустріч. У мене тоді склалося враження, що вони чомусь не дуже охоче їдуть на контакт. Хоча, наскільки я пам'ятаю , тоді вони мали зустріч із російською делегацією”, – розповів нардеп.

Крім того, Індія у лютому 2023 року не підтримала важливу для України резолюцію, спрямовану проти російської агресії, додав Мережко.

  • 20 березня 2024 року прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді провів телефонну розмову з президентом Зеленським, у якій порушувалося питання зміцнення партнерства України та Індії.

Читайте також: Куліба: Україна хоче відновити довоєнну співпрацю з Індією у сферах торгівлі та політики

Previous post Турецька компанія Baykar випробувала крилату ракету зі штучним інтелектом – відео | новини України
Next post За добу РФ втратила понад 700 військових і 18 бронемашин – нові дані Генштабу ЗСУ