Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на 295 млн євро | новини України

Кошти будуть спрямовані на розвиток морського потенціалу українських військ, снаряди, дрони та виробництво ракетних деталей.

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на 295 млн євро
Троєльс Лунд Поульсен (Фото: ERA, Ida Marie Odgaard)

Данія виділяє Україні черговий пакет військової допомоги Україні на суму близько 295 млн. євро. Міністерство оборони повідомило, що кошти підуть на розвиток морського потенціалу Збройних Сил України, безпілотники, снаряди та виробництво запчастин ракет.

Зазначається, що 295 млн євро буде направлено зокрема для придбання та передачі Україні зброї та боєприпасів, безпілотників, виробництва ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також на значну допомогу у морській сфері.

“У березні я відвідав низку українських підприємств оборонної промисловості у Києві, і стало зрозуміло, що є великий потенціал для майбутньої співпраці, яка може постачати необхідне обладнання в Україну, що допоможе змінити ситуацію на полі бою”, – сказав голова Міноборони Данії Троельс Лунд Поульсен .

  • 22 лютого Данія оголосила про пакет допомоги Україні на 228 млн. євро. Він включав артснаряди, боєприпаси для систем ППО, техніку для розмінування та безпілотники.
  • 23 лютого Україна та Данія підписали угоду про безпеку. Повний текст опублікованого документа ЛІГА.net публікувала тут.
  • 12 березня Данія оголосила про новий пакет допомоги Україні на $337 млн, до якого увійшли артилерійські установки, снаряди, міномети та їхні боєприпаси.

Читайте також: Міністр оборони Данії про допомогу Україні: За два-три роки Заходу буде пізно прокидатися

Previous post Головне за ніч та ранок середи, 17 квітня: удар трьома ракетами по Чернігову, вибухи в Джанкої
Next post Ринок криптовалюти в Україні регулюватимуть за нормами ЄС – новини LB.ua