ГУР атакувало завод у Татарстані: там виробляють літаки Ту-22М та Ту-160М – джерело | новини України

За даними співрозмовника LIGA.net, метою став авіазавод ім. Горбунова у Казані

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

ГУР атакувало завод у Татарстані: там виробляють літаки Ту-22М та Ту-160М – джерело
Ту-160М (Фото: EPA)

Головне управління розвідки Міністерства оборони 17 квітня атакувало безпілотниками авіаційний завод у Татарстані. Про це повідомив співрозмовник ЛІГА.net у правоохоронному органі.

За даними співрозмовника, метою став авіазавод ім. Горбунова в Казані, де ворог виробляє та ремонтує бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М.

Місцеві ЗМІ повідомляли, що перед вибухами спрацювала сирена повітряної тривоги у районі казанського авіаційного заводу – одночасно розпочалася евакуація персоналу з території підприємства.

Ту-160М (Фото: EPA)
Ту-160М (Фото: EPA)

Ту-160М. ДОВІДКА.

Радіус його дії становить до 5500 км, на озброєнні можуть бути ракети: Х-101/Х-102, Х-55СМ, Х-555. Максимальна швидкість літака – 2200 км/год, а максимальна політна стеля – 16 км. У той же час, максимальна злітна маса ракетоносця – 275 тонн.

Ту-22М в Росії (Фото: EPA)
Ту-22М в Росії (Фото: EPA)

Ту-22М3. ДОВІДКА.

Далекі бомбардувальники Ту-22М3 переносять ракети Х-22 – це радянська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності. Призначалася для ураження радіолокаційно-контрастних точкових (авіаносці) та групових цілей (авіаносних ударних груп) за допомогою спеціальної (ядерної) або фугасно-кумулятивної бойової частини.

Під час великої війни стала знаряддям численних злочинів, скоєних Росією, зокрема ракетних ударів по торговому центру в Кременчуці, по житловому будинку в Сергіївці та житловому будинку в Дніпрі. Бойова частина ракети – 950 кг, а відхилення від мети – від 600 м і вище. Збивати Х-22, ймовірно, здатні лише ЗРК Patriot та ЗРК SAMP/T.

Також ГУР повідомляло, що 17 квітня на аеродромі “Кряж” у місті Самара Російської Федерації знищено транспортний вертоліт Мі-8.

  • У ніч проти 6 квітня в районі населеного пункту Азов Ростовської області Російської Федерації підірвали турбопровід, який ворог використовував у військових цілях. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони.
  • 9 квітня у Росії заявляли про влучення безпілотників до навчального авіаційного центру у Воронезькій області, опублікувавши відповідне відео. Згодом співрозмовник ЛІГА.net у Силах оборони заявив про “успішну операцію Головного управління розвідки Міноборони”.

Дивіться також: У Балтійському морі горів російський ракетний корабель “Серпухів” – розвідка

Previous post ???????? #ГУРінформує ‼️ У москві готують провокацію проти України, повʼязану нібито …
Next post Збірна України під час проведення Євро-2024 базуватиметься у містечку Вісбаден